Maailman paras tomaattikastike pizzalle

levypizza pizza
MTV

" Ei kokoon keittämistä, ei mitään kikkailua!" Pizze-kirjan kirjoittaja Saku Tuomisen mukaan täydelliseen tomaattikastikkeeseen tarvitaan vähän tomaattia, oliiviöljyä, suolaa, basilikaa sekä valkosipulia. Tölkkitomaatit voi reseptissä korvata tomaattimurskalla. Paseerattu tomaatti säästää totta kai vaivaa, mutta se ei sovellu tähän tarkoitukseen aivan yhtä hyvin, koska se on selvästi makeampaa ja hieman teollisemman makuista. Resepti: Pizze, Saku Tuominen & Luca Platania (Otava, 2015)

Ainekset

  • 2 tlk kuorittuja tomaatteja
  • 20 g suolaa
  • 20 g oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • Tuoretta basilikaa

Valmistusohje

1. Kaada tomaatit suureen kannelliseen astiaan. Lisää suola ja oliiviöljy. Murskaa käsin tai sauvasekoittimella.

2. Lisää tomaattien joukkoon halkaistut valkosipulinkynnet, joiden vihreät osat on poistettu, sekä runsas kourallinen revittyjä basilikanlehtiä. Älä enää tässä vaiheessa käytä sauvasekoitinta, vaan sekoita ainekset tomaatin joukkoon esimerkiksi puukauhalla.

3. Peitä ja anna maustua jääkaapissa ainakin 2-3 tuntia. Jos haluat, voit valmistaa tomaattikastikkeen jo edellisenä päivänä ja jättää sen maustumaan jääkaappiin yön yli.

4. Kun laitat kastiketta pizzan päälle, ota valkosipulinkynnet pois.  Kastikkeen on tarkoitus olla suhteellisen nestemäistä, ei siis kokoon keitettyä tai paksua. Mikäli pidät hieman tiiviimmästä tai paksummasta kastikkeesta, voit tekovaiheessa kaataa osan tölkkitomaattien nesteestä pois.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.