Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maailman paras tomaattikastike pizzalle

MTV
Julkaistu 31.03.2016 09:54

MTV LIFESTYLE

Ainekset

  • 2 tlk kuorittuja tomaatteja
  • 20 g suolaa
  • 20 g oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • Tuoretta basilikaa

Valmistusohje

1. Kaada tomaatit suureen kannelliseen astiaan. Lisää suola ja oliiviöljy. Murskaa käsin tai sauvasekoittimella.

2. Lisää tomaattien joukkoon halkaistut valkosipulinkynnet, joiden vihreät osat on poistettu, sekä runsas kourallinen revittyjä basilikanlehtiä. Älä enää tässä vaiheessa käytä sauvasekoitinta, vaan sekoita ainekset tomaatin joukkoon esimerkiksi puukauhalla.

3. Peitä ja anna maustua jääkaapissa ainakin 2-3 tuntia. Jos haluat, voit valmistaa tomaattikastikkeen jo edellisenä päivänä ja jättää sen maustumaan jääkaappiin yön yli.

4. Kun laitat kastiketta pizzan päälle, ota valkosipulinkynnet pois.  Kastikkeen on tarkoitus olla suhteellisen nestemäistä, ei siis kokoon keitettyä tai paksua. Mikäli pidät hieman tiiviimmästä tai paksummasta kastikkeesta, voit tekovaiheessa kaataa osan tölkkitomaattien nesteestä pois.

Resepti: Pizze, Saku Tuominen & Luca Platania (Otava, 2015)

" Ei kokoon keittämistä, ei mitään kikkailua!" Pizze-kirjan kirjoittaja Saku Tuomisen mukaan täydelliseen tomaattikastikkeeseen tarvitaan vähän tomaattia, oliiviöljyä, suolaa, basilikaa sekä valkosipulia. Tölkkitomaatit voi reseptissä korvata tomaattimurskalla. Paseerattu tomaatti säästää totta kai vaivaa, mutta se ei sovellu tähän tarkoitukseen aivan yhtä hyvin, koska se on selvästi makeampaa ja hieman teollisemman makuista. Resepti: Pizze, Saku Tuominen & Luca Platania (Otava, 2015)

Lisää aiheesta:

Adjika-kastikeUunifetaraviolit – Uunifetapasta-Jennin uusi arkiruokahittiVartissa valmista! Superherkullinen yhden kattilan makkarapasta on kiireisen arjen pelastus Salainen ainesosa tekee tomaattikastikkeesta parempaa – ja se ei ole sokeriFenkolikeittoKanarialaiset perunat mojon kera
PizzaPizzaTomaattikastikeLisäkeruoatKastikkeet ja dipit

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 05.05.202212:55
    Viiden jälkeen

    Juustolautanen-pizza

  • 05.05.202212:39
    Makeat leivonnaiset

    Rocky Road -pizza

  • 28.08.202012:24
    Karppaus

    Ketopizza – Katin ketogeeninen pizza on superherkullinen ja helppo valmistaa

  • 26.04.201708:21
    Pizza

    Valkoinen parsapizza

  • 31.03.201610:07
    Pizzapohja

    Pizzataikina: Pitkä kylmänostatus (48-96h)