Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin löydät hyvän ravintolan ulkomailta – Henri Alénilta huomionarvoinen vinkki: "Silloin kannattaa yleensä juosta ja kovaa"

3:05Huippukokki kertoo Michelin-tähtien mystisestä taustastaVideolla Olon keittiömestari kertoo himottujen Michelin tähtien taustoista.
Julkaistu 01.02.2019 16:59

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Huippukokit kehottavat suhtautumaan erilaisiin ravintolalistauksiin ja -arvosteluihin varauksella, ja valitsemaan ulkomailla reissatessa paikallisten suosimia ruokapaikkoja.

Kovaksi keitetyt -podcastissa huippukokit Henri Alén ja Tommi Tuominen puivat ruokamaailmaan liittyviä aiheita. Ensimmäisessä jaksossa kokit keskustelivat muun muassa siitä, mitkä asiat erottavat huippukokin kotikokista.

Tuoreimmassa jaksossa keskustelunaiheiksi päätyivät ruokakritiikki, ravintoloiden listaukset ja hyvän ravintolan löytäminen ulkomailla reissatessa. 

Syö siellä, missä paikallisetkin

Henri Alén kertoo valitsevansa ravintolan pitkälti sen mukaan, missä paikalliset käyvät syömässä. Yleensä myös paikallisten herkkukauppojen pitäjiltä saa hyviä vinkkejä laadukkaista ruokapaikoista, huippukokki vinkkaa. 

Myös Tuominen kertoo suosivansa paikallisten suosimia paikkoja ja välttelevänsä puolestaan yli kahdella kielellä kirjoitettuja ruokalistoja. 

Michelin
Tommi Tuominen luottaa Michelin-oppaaseen.

– Vanha kunnon Michelin opas toimii todella hyvin ulkomaita koluttaessa. En välttämättä etsi niitä tähtipaikkoja, vaan hyvästä hinta-laatusuhteesta kertovan Bib Gourmand -merkinnän paikkoja, Tuominen kertoo.

"Yksi elämäni suurimpia virheitä"

Henri Alén paljastaa reissun, jossa ravintolavalinta ei mennyt täysin nappiin. Madridissa ollessaan mies halusi vierailla ravintolassa, joka tarjoaisi perinteistä espanjalaista ruokaa.

Matkailusivusto TripAdvisorin ylistävien arvioiden perusteella valittu ravintola osoittautui kuitenkin todelliseksi pettymykseksi.

LUE MYÖS: Eettistä ja herkullista lihaa, johon tulee himo – Henri Alén suosikkireseptistään: ”Pirun kova!”

– Tajusin saman tien kun astuttiin sisään, että tämä oli yksi elämäni suurimpia virheitä. Täysin ylihintaiset menut, pöydissä yksittäispakattuja grissinejä ja menu oli laaja kuin puhelinluettelo.

Alén kannustaakin suhtautumaan ravintola-arvosteluihin tietyllä varauksella.

– Jos prenikoita ja mainintoja on seinät täynnä vuodelta miekka ja kirves, silloin kannattaa yleensä juosta ja kovaa, Alén neuvoo. 

Kuuntele koko Kovaksi keitetyt -podcasti Suplasta täältä. 

Lisää aiheesta:

Edullista ja helppo valmistaa – Henri Alénilla on yksi ehdoton ruokasuosikki, jota sinunkin kannattaisi kokeilla: "Hemmetin hienon makuista"Huippukokki Henri Alén muistelee kaikkien aikojen erikoisinta luomaansa annosta: "Se oli kyllä aika eksoottinen"Koronapandemia runtelee Finnjävel-huippukokkien bisnestä – nämä vinkit he antavat hamstraajilleMitä eroa on huippukokilla ja kotikokilla? Ravintoloitsijat Henri Alén ja Tommi Tuominen paljastavat yllättävän vastauksenPääkokki suuttui huonosta arvostelusta – näpäytti arvostelijaa osuvastiSivumaku: Tampereen parhaat ravintolat 2018 – täältä saa ylivoimaisesti parasta ruokaa, ja täältä parhaat pizzat ja kebabit
RavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 19.11.10:12
    Ruoka

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 6.11.16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat