Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mitä eroa on huippukokilla ja kotikokilla? Ravintoloitsijat Henri Alén ja Tommi Tuominen paljastavat yllättävän vastauksen

7:19Suomalaiskokit Michelin-tähdistä: ”Vaatii tolkutonta pitkäjänteistä keskittymistä”Tommi Tuominen vieraili Huomenta Suomen lähetyksessä keskustelemassa himotuista Michelin tähdistä.
Julkaistu 04.01.2019 11:50

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Suolan ja happojen käyttö on yksi tekijä, joka erottaa huippukokin kotikokista. 

Kovaksi keitetyt -podcastissa televisiosta tutut huippukokit Henri Alén ja Tommi Tuominen pohtivat, mitä eroa on kotikokilla ja huippukokilla.

Michelin-palkitun Tuomisen mukaan selkein eroavaisuus löytyy suolan ja happojen, kuten sitruunan, käytössä.

Alén on puolestaan tehnyt havainnon, että ihmiset, jotka eivät edes kokkaa, hankkivat yleensä kalleimmat välineet keittiöön. 

LUE MYÖS: Eettistä ja herkullista lihaa, johon tulee himo – Henri Alén suosikkireseptistään: ”Pirun kova!”

– Niitä ei välttämättä osata käyttää, eikä välttämättä ole koskaan käytettykään, mutta välineet pitää olla viimeisen päälle, Alén kertoo.

– Ja sitten kun menet sellaisen ihmisen luo, joka kokkaa ihan pirusti – niin eihän siellä ole kuin yksi siirtohella ja kattila ja lusikka tai jotain.

Alénin mukaan kotikokki voi tehdä hyvää ruokaa pienelläkin varustuksella. Veitsillä sekä hyvälaatuisilla pannulla ja kattiloilla pääsee jo pitkälle. 

Älkää ostako kalleimpia veitsiä

Veitse ovatkin usein asia, josta Alénilta ja Tuomiselta kysellään usein suosituksia. Kotikokeille Alén antaa yksinkertaisen vinkin.

– Kotikokille antaisin sellaisen vinkin, että älä hanki niitä kalleimpia taottuja japanilaisia veitsejä, jos et osaa huoltaa ja teroittaa niitä.

Tuominen on Alénin kanssa samaa mieltä ja lisää, ettei raudasta taottua tylsäksi päässyttä veistä saa mitenkään enää teräväksi.

Lähde: Kovaksi keitetyt -podcast 

Lisää aiheesta:

Teetkö itse samalla tavalla? Näin sipuli pitäisi oikeasti pilkkoa – suomalainen huippukokki näyttääHuippukokki Henri Alén muistelee kaikkien aikojen erikoisinta luomaansa annosta: "Se oli kyllä aika eksoottinen"Koronapandemia runtelee Finnjävel-huippukokkien bisnestä – nämä vinkit he antavat hamstraajilleKari Aihinen antaa parhaat niksit lihan kypsentämiseen grillissä – näillä ohjeilla onnistut varmastiTv-kokki Alex Nurmi paljastaa kotikokkien suurimman haasteen: "Katsotaan jääkaappiin ja sanotaan, että meillä ei ole mitään"Kari Aihinen ja Pipsa Hurmerinta nimeävät ruoan, johon me kaikki sorrumme: ”Se on ihan suomalaisten perisynti”
RuokaRuoanlaittoHenri AlénMakuja
Henri Alén ja Tommi Tuominen keskustelivat Podcastissa muun muassa ruoanlaittovälineistä.MTV Oy, All rights reserved

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:36
    Leivonta

    Helppo ja nopea omena-kaurapaistos: Anu paljastaa parhaat kikat

  • pe10:58
    EM-koripallo

    Näin Susijengi syö – podcast: Paljastus salaatista kieltäytyjistä

  • pe07:45
    Leipä

    Oleellinen yksityiskohta leivänpaahtimesta jäänyt monilta huomaamatta

  • to17:14
    Leivonta

    Lyömätön omenapiirakka! Sadun ohje on jopa "liian suosittu"

  • to10:35
    Arkiruoka

    Halpaa, terveellistä ja ravitsevaa – arkiruoka, jota sinunkin kannattaisi syödä