7:19

Mitä eroa on huippukokilla ja kotikokilla? Ravintoloitsijat Henri Alén ja Tommi Tuominen paljastavat yllättävän vastauksen

Tommi Tuominen vieraili Huomenta Suomen lähetyksessä keskustelemassa himotuista Michelin tähdistä.

Suolan ja happojen käyttö on yksi tekijä, joka erottaa huippukokin kotikokista. 

Kovaksi keitetyt -podcastissa televisiosta tutut huippukokit Henri Alén ja Tommi Tuominen pohtivat, mitä eroa on kotikokilla ja huippukokilla.

Michelin-palkitun Tuomisen mukaan selkein eroavaisuus löytyy suolan ja happojen, kuten sitruunan, käytössä.

Alén on puolestaan tehnyt havainnon, että ihmiset, jotka eivät edes kokkaa, hankkivat yleensä kalleimmat välineet keittiöön. 

– Niitä ei välttämättä osata käyttää, eikä välttämättä ole koskaan käytettykään, mutta välineet pitää olla viimeisen päälle, Alén kertoo.

– Ja sitten kun menet sellaisen ihmisen luo, joka kokkaa ihan pirusti – niin eihän siellä ole kuin yksi siirtohella ja kattila ja lusikka tai jotain.

Alénin mukaan kotikokki voi tehdä hyvää ruokaa pienelläkin varustuksella. Veitsillä sekä hyvälaatuisilla pannulla ja kattiloilla pääsee jo pitkälle. 

Älkää ostako kalleimpia veitsiä

Veitse ovatkin usein asia, josta Alénilta ja Tuomiselta kysellään usein suosituksia. Kotikokeille Alén antaa yksinkertaisen vinkin.

– Kotikokille antaisin sellaisen vinkin, että älä hanki niitä kalleimpia taottuja japanilaisia veitsejä, jos et osaa huoltaa ja teroittaa niitä.

Tuominen on Alénin kanssa samaa mieltä ja lisää, ettei raudasta taottua tylsäksi päässyttä veistä saa mitenkään enää teräväksi.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja