Näin kauan suomalainen mansikka säilyy tuoreena: "Herkästi vanheneva tuote"
Suomen suosituimmat mansikkalajikkeet ovat herkkää sorttia, ja siksi niiden säilytyksen kanssa kannattaa olla hyvin tarkkana.
Kotimaiset mansikat ovat hyvin arkoja, ja tästä syystä niitä ei kannata säilyttää jääkaapissa pitkiä aikoja. Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto ry:n toiminnanjohtaja, puutarhaneuvos Hannu Salo kertoo, että mansikat olisi paras käyttää heti, kun mahdollista.
– Mitä nopeammin sen marjan saa perattua ja laitettua pakkaseen, niin sen parempana se pysyy, Salo toteaa yksiselitteisesti.
– Ei se marja hyödy siitä, että se joutuu odottamaan vuorokausitolkulla jääkaapissa. Täytyy muistaa että se on kuitenkin herkästi vanheneva tuote, Salo jatkaa.
Yksi syy suomalaisen mansikan arkuuteen on se, että suomalaiset mansikat kerätään kypsinä. Tällöin ne ovat myös makeimmillaan.
– Se on yksi kotimaisen mansikan maun salaisuus, että se kerätään kypsänä ja siinä mielessä kotimainen mansikka on hieman erilainen tuote kuin tuontimansikat, Salo kertoo.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan