Näin kauan suomalainen mansikka säilyy tuoreena: "Herkästi vanheneva tuote"

mansikka
Lehtikuva

Suomen suosituimmat mansikkalajikkeet ovat herkkää sorttia, ja siksi niiden säilytyksen kanssa kannattaa olla hyvin tarkkana.

Kotimaiset mansikat ovat hyvin arkoja, ja tästä syystä niitä ei kannata säilyttää jääkaapissa pitkiä aikoja. Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto ry:n toiminnanjohtaja, puutarhaneuvos Hannu Salo kertoo, että mansikat olisi paras käyttää heti, kun mahdollista.

– Mitä nopeammin sen marjan saa perattua ja laitettua pakkaseen, niin sen parempana se pysyy, Salo toteaa yksiselitteisesti.

– Ei se marja hyödy siitä, että se joutuu odottamaan vuorokausitolkulla jääkaapissa. Täytyy muistaa että se on kuitenkin herkästi vanheneva tuote, Salo jatkaa.

Yksi syy suomalaisen mansikan arkuuteen on se, että suomalaiset mansikat kerätään kypsinä. Tällöin ne ovat myös makeimmillaan.

– Se on yksi kotimaisen mansikan maun salaisuus, että se kerätään kypsänä ja siinä mielessä kotimainen mansikka on hieman erilainen tuote kuin tuontimansikat, Salo kertoo.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.