Terveellistä marjaa saa nyt jopa sankotolkulla – hyödynnä näin!
Metsät ovat nyt myös puolukoita pullollaan! Asiantuntija kertoo, miten mielipiteet jakavasta marjasta saa herkkua.
Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry:n järjestöpäällikkö Helena Velin kertoi viime viikolla puolukkavinkkejään Huomenta Suomessa. Velinin mukaan puolukkasato on tänä vuonna hyvä, paikoittain jopa erinomainen.
– Olen nähnyt somessa, että ihmiset ovat poimineet ihan mielettömiä määriä, sankotolkulla, Velin sanoi.
Puolukat käyvät monenlaiseen ruoanlaittoon ja leivontaan. Marjat kannattaa säilöä talteen pitkää talvea varten.
– Pakastaminen on mielestäni ihan ykkösjuttu.
Puolukoista saa maistuvia helposti
Puolukat ovat tutkitusti terveellisiä, mutta niiden kirpeän hapan maku jakaa monesti mielipiteet. Miten puolukoista saa hyviä, jos niiden mausta ei lähtökohtaisesti pidä?
– Jos niitä napostelee jäisinä ja kohmeisina, niin ne menevät ihan ilman sokeria, Velin vinkkaa.
Hän suosittelee myös kokeilemaan pirtelöä maidoista, puolukoista ja banaanista.
– Siinä on hyvä tapa ujuttaa puolukoita lapsillekin.
Mitä kaikkea puolukoista kannattaa valmistaa ja miten puolukat säilötään? Katso videolta ammattilaisen puolukkavinkit.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Meksikolainen papukeitto