Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan Meksikon "makaronilaatikko" ja jalopeñoketsuppi
MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 17.08.2024 12:00
MTV LIFESTYLE
Annosmäärä: 4
Jalopeñoketsuppi
1,5 dl tomaattipyreetä
1,5 dl glukoosia
0,5 dl sokeria
0,5 dl väkiviinaetikkaa
2 tl suolaa
1 dl jalopeñoviipaleita säilykkeenä
Meksikon ”makaronilaatikko”
1 pss / 500g pastaa
400 g kanan fileesuikaleita
1 pss / 500g wokkivihanneksia
1 pss tacomausteseosta
1prk / 280 g salsakastiketta
180 g pekonia
6 dl maitoa
3 kpl kanamunia
4 dl cheddarjuusto-raastetta
1 tl suolaa
4 dl tortillasipsejä
3 dl tuoretta korianteria
1 kpl lime lohkoina
Valmistusohje
Valmistusohje:
Valmista ensin jalopeñoketsuppi. Laita kaikki raaka-aineet kulhoon ja sekoita huolellisesti sauvasekoittimella kiiltäväksi ketsupiksi. Tarkista maku ja jätä maustumaan.
Aloita makaronilaatikon valmistaminen keittämällä pasta suolalla maustetussa vedessä.
Ruskista kanan fileesuikaleet paistinpannulla rypsiöljyssä ja mausta tacomausteseoksella
Sekoita kulhossa maito, kanamunat, salsakastike ja suola.
Yhdistä valutettu pasta, kanan fileesuikaleet ja 2 dl cheddarjuustoraastetta yhdessä isossa uunivuoassa. Kaada päälle salsakastikkeella maustettu munamaito ja sekoita.
Sekoita loppu cheddarjuustoraaste ja nachomuru keskenään ja ripottele seos ”makaronilaatikon” pinnalle.
Paista makaronilaatikkoa uunin alaosassa 175 asteessa 50 minuuttia. Voit myös paistaa makaronilaatikon kypsäksi air fryerissa
Koristele valmis makaronilaatikko tuoreella korianterilla ja limelohkoilla.
Kotikeittiömestarit-ohjelman ensimmäisessä jaksossa kokki Risto Mikkola valmistaa Meksikon "makaronilaatikkoa" jalopeñoketsuppilla. Kokeile perinteistä kotiruokaa uudella twistillä!