Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan Meksikon "makaronilaatikko" ja jalopeñoketsuppi
Julkaistu
Kotikeittiömestarit-ohjelman ensimmäisessä jaksossa kokki Risto Mikkola valmistaa Meksikon "makaronilaatikkoa" jalopeñoketsuppilla. Kokeile perinteistä kotiruokaa uudella twistillä!
- Annosmäärä: 4
Jalopeñoketsuppi
- 1,5 dl tomaattipyreetä
- 1,5 dl glukoosia
- 0,5 dl sokeria
- 0,5 dl väkiviinaetikkaa
- 2 tl suolaa
- 1 dl jalopeñoviipaleita säilykkeenä
Meksikon ”makaronilaatikko”
- 1 pss / 500g pastaa
- 400 g kanan fileesuikaleita
- 1 pss / 500g wokkivihanneksia
- 1 pss tacomausteseosta
- 1prk / 280 g salsakastiketta
- 180 g pekonia
- 6 dl maitoa
- 3 kpl kanamunia
- 4 dl cheddarjuusto-raastetta
- 1 tl suolaa
- 4 dl tortillasipsejä
- 3 dl tuoretta korianteria
- 1 kpl lime lohkoina
Valmistusohje
Valmistusohje:
- Valmista ensin jalopeñoketsuppi. Laita kaikki raaka-aineet kulhoon ja sekoita
huolellisesti sauvasekoittimella kiiltäväksi ketsupiksi. Tarkista maku ja jätä
maustumaan.
Aloita makaronilaatikon valmistaminen keittämällä pasta
suolalla maustetussa vedessä.
Ruskista kanan fileesuikaleet paistinpannulla rypsiöljyssä ja mausta tacomausteseoksella
Sekoita kulhossa maito, kanamunat,
salsakastike ja suola.
Yhdistä valutettu pasta, kanan fileesuikaleet ja 2 dl cheddarjuustoraastetta yhdessä
isossa uunivuoassa. Kaada päälle salsakastikkeella maustettu munamaito ja
sekoita.
Sekoita loppu cheddarjuustoraaste ja nachomuru keskenään ja ripottele seos ”makaronilaatikon” pinnalle.
Paista makaronilaatikkoa uunin alaosassa 175 asteessa 50 minuuttia. Voit myös paistaa makaronilaatikon kypsäksi air fryerissa- Koristele valmis makaronilaatikko tuoreella korianterilla ja limelohkoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Taivaallinen omenahillo
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku