Muistatko vielä tillilihan? Unohda kouluaikojen traumat – Emmi paljastaa salaisuuden törkeän hyvään kotiruokaan

2:52 Muistatko vielä tillilihan? Unohda kouluaikojen traumat - Emmi paljastaa salaisuuden törkeän hyvään kotiruokaan

Traumatisoiduitko koulussa tillilihasta, vai oliko se kenties suosikkiruokalajisi? Marttojen kehittämispäällikkö Emmi Tuovinen paljastaa, miten mielipiteet jakavasta klassikosta saa valmistettua kotioloissa erityisen hyvää. 

Katso videolta, miten valmistuu täydellinen tilliliha, ja mikä liha kannattaa valita raaka-aineeksi 

Ainakin vanhemmat sukupolvet muistavat varmasti kouluajoiltaan lounasruoan nimeltä tilliliha – joko hyvässä tai pahassa. Tätä mielipiteet jakavaa liharuokaa parjataan usein turhaan, sillä kotikeittiössä itse valmistamalla tillilihasta on mahdollista saada todella hyvää.

Herkullisen tillilihan saloihin perehdyttiin maanantaina MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa. Marttojen kehittämispäällikkö Emmi Tuovinen antoi omat vinkkinsä sekä koulusta tutun kanaviillokin että tillilihan valmistamiseen kotikeittiössä. 

Varaa riittävästi aikaa tillilihan hauduttamiseen

Tärkeää on ensinnäkin valita sopiva ruhonosa tillilihaa varten. Videolta näet, mikä on Tuovisen mukaan kaikista paras valinta raaka-aineksi. Valmistuksessa on tärkeintä lihan hidas hauduttaminen. 

 – Tärkeintä on se, että varaa riittävästi aikaa lihan keittämiseen. Pitää valita laadukas ja oikea lihapala. Näin saa kaiken maun ja tulee mureaa lihaa. Liemeen lisätään porkkanaa, purjoa ja valkopippuria. Maustamalla liemestä tulee todella hyvää, Tuovinen sanoo. 

Tillilihan keittämiseen kannattaa varata parikin tuntia aikaa. Tuovisen mukaan lihaa ei voi ”keittää yli”. Keittämisen alkuvaiheessa on tärkeää muistaa kuoria liemen pintaan muodostuntu vaahto pois.

Katso videolta, miten valmistuu herkullinen tilliliha ja nappaa resepti: Tilliliha – helppo ja perinteinen ohje


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja