Erityisesti ulkomaisiin pakastemarjoihin liittyy virusriski.
Toukokuussa uutisoitiin kotimaisen pakastemansikan saatavuushaasteista. Kauppojen mukaan mansikan viime satokausi oli haastava, minkä vuoksi pakastemansikkaa ei ole riittänyt altaissa normaaliin tapaan.
Moni onkin nyt saattanut turvautua ostoksilla ulkomaisiin marjoihin.
Lue myös: Pakastealtaiden uusi hittituote loppui kaupoista
Erityisesti ulkomaisissa pakastevadelmissa riski
Ruotsalaislehti Expressenissä muistutetaan juhlakauden kynnyksellä ulkomaisten pakastemarjojen kuumentamisesta.
Asiantuntija kertoo, että erityisesti ulkomaisiin pakastevadelmiin liittyy riski.
– Ne saattavat sisältää norovirusta, mutta myös hepatiitti A -virusta, vaikkakin se on hyvin harvinainen. Siksi neuvomme, että ulkomaisia pakastevadelmia tulisi keittää minuutin ajan varmuuden vuoksi, Ruotsin elintarvikeviraston mikrobiologi Catarina Flink sanoo.
