Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Muista tämä, jos valmistat tai ostat graavilohta

3:03Näin tunnistat tuoreen joulukalan ja säilytät sen oikeinKATSO VIDEO: Näin tunnistat tuoreen kalan kaupassa! Vinkit graavilohen valmistukseen, leikkaukseen ja säilytykseen.
Julkaistu 19.12.2023 09:15
Toimittajan kuva
Sari Korpela

sari.korpela@mtv.fi

Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Yllä olevalta videolta näet varmat vinkit onnistuneeseen graaviloheen ja kalan säilyttämiseen.

Joulukala löytynee muodossa tai toisessa liki kaikkien joulupöydästä, mikäli ei ole allerginen kalalle.  Suosituin joulupöydän kalaherkku on yleensä graavilohi. Osa ostaa kalansa valmiina ja toiset haluavat valmistaa kalansa alusta loppuun saakka itse.

Ihan ensimmäiseksi kannattaa miettiä, ostaako kaupasta lohta vai kirjolohta. 

Lue myös: Ostatko kaupasta lohta tai kirjolohta? Pidä mielessä tämä

Graavilohi: Valmistus, leikkaus ja säilytys

Katso videolta, kun Maxin kalan omistaja ja yrittäjä Miki Kurkela antaa vinkit graavilohen tekoon ja kalamestari Jussi Ahonen näyttää oikeaoppisen graavilohen leikkauksen. 

Pääkaupunkiseudulla toimiva Maxin kalan omistaja ja yrittäjä Max Grönholm muistuttaa, että myös kalan oikeaoppinen säilytys on tärkeää. 

– Se on nopeiten pilaantuva raaka-aine, mitä tulee lämpötilakriittisyyteen, Grönholm sanoo.

Katso videolta vinkit graavilohen valmistukseen, leikkaamiseen ja säilytykseen!

Lue myös: Tee tämä graavilohikikka jo nyt – säästät jouluna aikaa ja jopa rahaa

Lisää aiheesta:

Nerokas graavilohikikka: Säästät jouluna aikaa ja rahaa!Harri Syrjäsen graavilohi on parasta ikinä: "Huikean tuotekehittelyn tulos"Tee tämä graavilohikikka jo nyt – säästät jouluna rahaa ja aikaa"Paras, jonka olet ikinä tehnyt" – Harri Syrjäsen graavilohiresepti on "huikean tuotekehittelyn tulos" Tee tämä graavilohikikka jo nyt – säästät jouluna aikaa ja jopa rahaaKalatiskiltä löytyy nyt edullinen herkkuaarre: Todella helppo käsitellä
KalaJouluruokaViiden jälkeenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kala
  • 21.11.17:45
    Jouluruoka

    Nerokas graavilohikikka: Säästät jouluna aikaa ja rahaa!

  • 12.11.16:58
    Ruoka

    Hanna Sumarin uunilohi on nerokas – vain kolme ainesosaa: "Toimii vuosikymmenestä toiseen"

  • 29.9.07:45
    Ruoka

    Näistä kaloista saa eniten D-vitamiinia

  • 28.9.17:32
    Ruoka

    Näin lohen voi korvata ruoanlaitossa

  • 23.8.17:26
    Ruoka

    Kalakeitto, jota kaikkien kannattaisi kokeilla