Muista tämä, jos valmistat tai ostat graavilohta

Näin tunnistat tuoreen joulukalan ja säilytät sen oikein 3:03 Näin tunnistat tuoreen joulukalan ja säilytät sen oikein
KATSO VIDEO: Näin tunnistat tuoreen kalan kaupassa! Vinkit graavilohen valmistukseen, leikkaukseen ja säilytykseen.

Yllä olevalta videolta näet varmat vinkit onnistuneeseen graaviloheen ja kalan säilyttämiseen.

Joulukala löytynee muodossa tai toisessa liki kaikkien joulupöydästä, mikäli ei ole allerginen kalalle. Suosituin joulupöydän kalaherkku on yleensä graavilohi. Osa ostaa kalansa valmiina ja toiset haluavat valmistaa kalansa alusta loppuun saakka itse.

Ihan ensimmäiseksi kannattaa miettiä, ostaako kaupasta lohta vai kirjolohta. 

Graavilohi: Valmistus, leikkaus ja säilytys

Katso videolta, kun Maxin kalan omistaja ja yrittäjä Miki Kurkela antaa vinkit graavilohen tekoon ja kalamestari Jussi Ahonen näyttää oikeaoppisen graavilohen leikkauksen. 

Pääkaupunkiseudulla toimiva Maxin kalan omistaja ja yrittäjä Max Grönholm muistuttaa, että myös kalan oikeaoppinen säilytys on tärkeää. 

– Se on nopeiten pilaantuva raaka-aine, mitä tulee lämpötilakriittisyyteen, Grönholm sanoo.

Katso videolta vinkit graavilohen valmistukseen, leikkaamiseen ja säilytykseen!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!