Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tässä on oikea tapa leikata graavilohi

10:51Julkkiskokkien graavilohikisa – kumpi voittaa, Lauri Kaivoluoto vai Harri Syrjänen?Katso videolta julkkiskokkien graavilohikisa – kumpi voittaa, Lauri Kaivoluoto vai Harri Syrjänen?
Julkaistu 22.12.2025 18:56
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Tunnetut kokit kertovat, miten graavilohi leikataan oikeaoppisesti.

Huomenta Suomen leikkimielisessä kokkauskisassa tunnetut kokit, Lauri Kaivoluoto ja Harri Syrjänen, ottivat toisistaan mittaa graavilohen valmistuksessa. 

Syrjäsen käsissä valmistui hyvin perinteikäs versio graavilohesta, kun taas Kaivoluoto opasti nopean ja helpon tavan tehdä sitruksista graavilohta. 

Lue myös: Kaivoluoto vs. Syrjänen: Kaksi tapaa tehdä graavilohi, mutta kumpi on parempi?

Oikea tapa leikata graavilohi

Kaksikko on aiemmin kiistellyt leikkimielisesti sosiaalisessa mediassa siitä, kumman graavikalaresepti on se oikea eli kaikista paras. 

Kettuilu oikeasta valmistustavasta jatkui myös Huomenta Suomen suorassa lähetyksessä. Syrjäsen ohjeessa kalaa graavataan 48 tuntia, kun taas Kaivoluodon lohi valmistuu noin 10 tunnissa.

– Ehkä vantaalaisessa kerrostalossa on kiva tehdä tuo, ja sitten tavallaan Espoossa merenrannalla vähän isommissa tiloissa, kun ei se työ paina niin paljon, niin siinä on sitten aikaa graavailla, Syrjänen kuittaili Kaivoluodolle.

Yhdestä asiasta kaksikko on kuitenkin samaa mieltä ja se on graavilohin leikkaaminen. 

– Leikataan täältä päästä häntään päin.

Nappaa reseptit:

Lauri Kaivoluodon graavilohi 2025

Harri Syrjäsen maailman paras graavilohi

Katso yllä olevalta videolta, miten graavilohi kannattaa kokkien mukaan valmistaa ja leikata!

JouluruokaRuokaKalaGraavilohiHuomenta SuomiMakuja
Toimittajan kuva
Petra Tuominen
MTV Uutiset

Petra Tuominen työskentelee MTV Uutisissa ruokatoimittajana.

Tuomisen vastuulla ovat Makuja-ruokasivuston uutiset ja reseptit sekä Huomenta Suomen ruokasisällöt.

Voit olla Tuomiseen yhteydessä esimerkiksi ruoka-, juoma-, ravintola- ja reseptiaiheisiin juttuvinkkeihin liittyen.

Lisää aiheesta:

Kaivoluoto vs. Syrjänen: Kaksi tapaa tehdä graavilohi, mutta kumpi on parempi?Harri Syrjäsen "huikean tuotekehittelyn tulos" – onko tässä maailman paras graavilohi? Harri Syrjäsen graavilohi on parasta ikinä: "Huikean tuotekehittelyn tulos""Paras, jonka olet ikinä tehnyt" – Harri Syrjäsen graavilohiresepti on "huikean tuotekehittelyn tulos" Muista tämä, jos valmistat tai ostat graavilohtaHarri Syrjänen esittelee "huikean tuotekehittelyn tuloksen" – pitkän treenin jälkeen syntyi täydellisen graavilohen resepti