Miten tehdä cocktaileja itse? Drinkkifestivaalien järjestäjät vinkkaavat herkullisen reseptin

Näin valmistat kesän trendikkäimmät cocktailit 9:52 Näin valmistat kesän trendikkäimmät cocktailit
Millainen on kesän trendikkäin cocktail ja missä niitä pääsee maistelemaan?

Drinkkifestivaaleilta saa kattavan yleiskuvan tämän hetken cocktail-ilmiöistä ja pääsee tekemään niitä myös itse.

Tämän hetken trendikkäimpiin ja herkullisimpiin cocktail-ilmiöihin pääsee tutustumaan viikonloppuna Helsingin Suvilahdessa.

I Was Here -festivaalien tuottajat Jeremias Sarvela ja Mika Koivula vierailivat MTV:n Uutisaamussa kertomassa festareiden ohjelmasta sekä ruoka- ja juomatarjonnasta.

Yllä olevalla videolla maistellaan Koivulan valmistamaa alkoholitonta mustikkacocktailia, jonka reseptin löydät hieman alempana jutusta.

Drinkkejä ammatilaisten valmistamana tai itse ravistettuna

Tänä viikonloppuna Helsingissä järjestettävän I Was Here -festivaalin taustavoimina häärivät samat tyypit kuin aikaisemmin järjestettyjen Helsinki Drink Festival -tapahtumienkin takana.

Viimeksi keväällä järjestetyn Helsinki Drink Festivalin tavoin perjantaina ja lauantaina järjestettävän I Was Here -festivaalin aikana pääsee maistelemaan erinomaisia cocktaileja, herkullista ruokaa sekä osallistumaan "drinkki workshoppeihin", joissa opetellaan valmistamaan itse drinkkejä ammattilaisen avustuksella.

Viikonlopun festareiden tarkoituksena on jakaa neuvoja ja makuelämyksiä drinkeistä kiinnostuneille kotibaarimestareille. Lisäksi ohjelmassa on viinimaistelua ja musiikkiesiintyjiä.

Festivaaleilla on tarjolla myös alkoholittomia cocktaileja, joista on muiden alkoholittomien juomien tavoin tullut viime vuosina varsinainen ilmiö.

Huomenta Suomi nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Viikonloppuisin Huomenta Suomi nähdään kello 9-12. 

Ohjelma on katsottavissa myös MTV Katsomossa ja MTV Uutiset Livessä

Koivula laati lähetystä varten alkoholittoman mustikkacocktailin, jonka ohjeen löydät täältä. Ohjeessa käytetään cordialia, joka ei ole välttämättä kaikille tuttu nimi.

– Cordiali eroaa sokerisiirapista niin, että siinä on hieman sitruunahappoa mukana, mikä pikkaisen keventää makua ja antaa paremman säilyvyysajan, Koivula selittää.

Katso myös: Näin valmistat cocktailin Limoncello Spritz

Näin valmistat cocktailin Limoncello Spritz 1:53
Limoncello Spritz on raikas kesäjuoma, johon tulee sitruunapohjaista limoncello-likööriä sekä proseccoa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!