Miten mikro lausutaankaan englanniksi? Nigella Lawsonin esiintyminen herätti hilpeyttä netissä – näin julkkiskokki vastaa

shutterstock mikroaaltouuni
Andrey_Popov

Tv-kokki Nigella Lawsonin tapa sanoa "microwave" kiinnitti somekansan huomion, kertovat Fox News jaThe Mirror.

Videolla Kari Aihinen kertoo, mitä hänellä on jääkaapissaan!

Joulukuun alussa Twitterissä hämmennyttiin videoklipistä, jolla televisiosta tuttu brittikokki Nigella Lawson lausui englanninkielisen sanan ”microwave” hämmentävällä tavalla. Lausuntaan kiinnitti huomiota Twitterissä muun muassa nimimerkki @EtceteraWithEst.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Nigella Lawsonin tapa sanoa "mikro" saa minussa aikaan tunteen siitä, että joulu olisi tullut tänä vuonna aikaisin, hän tviittasi.

BBC:n "Nigella’s Cook, Eat, Repeat" -ohjelmasta kuvatulla klipillä Nigella on tekemässä colcannonia, irlantilaista perunamuusia. Hän kertoo, että aikoo lisätä sekaan maitoa, jonka hän lämmitti mikrossa. Hän lausuu englanninkielisen mikroaaltouunia tarkoittavan sanan "microwave" mee-cro-wah-vay tutun brittityylisen ääntämyksen mai-kruh-weiv sijaan.

Kun pätkä oli julkaistu Twitterissä, moni kiinnittikin huomiota väärään lausumistapaan. Joitain se nauratti, toisia ei.

Tahallinen teko vai vilpitön moka?

Twitterissä pohdittiin, oliko Nigella lausunut sanan väärin tahallaan vai tietämättään. 

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Tämä on mahtavaa, mekin aina äännämme sanoja tahallamme väärin. Se on hauskaa, kirjoitti nimimerkki @Space Hopper Orbital.

Tähän Nigella kommentoi:

– Niin mekin, todellakin.

Paljasti oikean kantansa

Eräässä toisessa tviittissä Nigella antoi ymmärtää, että hän tiesi, että sanaa ei lausuta noin.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Olenko ainoa, jonka mielestä Nigella oli sarkastinen, kun hän lausui ”Meecro-wavé”? Nyt minusta alkaa tuntua, että hän oikeasti lausuu sen noin! pohti nimimerkki @craiguk1983.

Hänelle Nigella tviittasi:

– No, sanon sen tosiaan noin, mutta en siksi, että ajattelisin, että se kuuluisi lausua niin, hän kommentoi.

Nigella kertoi myöhemmin sosiaalisessa mediassa, että kyseessä oli vitsi, josta oli ajan myötä tullut tapa. Nigellan edustaja kommentoi, että hassu ääntämistapa oli Nigellan perheen sisäpiirivitsi.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!