Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Colcannon – irlantilainen perunamuusi

Colcannon - irlantilainen perunamuusi.
Colcannon - irlantilainen perunamuusi.MTV
Julkaistu 06.09.2019 10:26

MTV LIFESTYLE

Tässä herkullinen ja helppo tapa tehdä perunamuusista entistä maistuvampi ja runsaampi lisuke. Höysteeksi kaalia ja/tai lehtikaalia ja purjoa. 

Kohtaan melko usein itseäni hämmentäviä kysymyksiä, joissa tiedustellaan tapaani tehdä se ja tämä.

– Miten teet lihapullat?
– Riippuu tilanteesta. Mun blogissa on 28 lihapullareseptiä.

 –Mikä on sun ruokabravuuri?
–Se, joka tekohetkellä tuntuu parhaalta vaihtoehdolta.

Toisinaan kysytään perunamuusin teosta. Teen sitä aikas harvoin ja silloinkin kenties tavallisuutta uhmaten. Usein jokin muu juures vetää pidemmän muusikorren. Siksipä oli ilahduttavaa törmätä herkulliseen irlantilaisklassikkoon, colcannoniin, joka on periaatteessa vihreillä kasviksilla höystetty, voinen pottumuusi. Ja siten muusia monivivahteisempi lisuke. Jos muusi ja paistettu proteiinimöhkäle tuntuvat tylsältä, tarjoaa tämä hienoa runsautta annokseen. Ja nyt on vielä kaalien satokausi.

Paistoin kylkeen paneroidun porsaanleikkeen, mutta kumppaniksi sopii ihan kaikki, mitä tarjoaisit tavallisenkin muusin kanssa.

HUOM! Voit käyttää tässä pelkkää keräkaalia tai mixata mukaan lehtikaalia ja/tai purjoa.

PPS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, (myös Stories) ja 

Instagramissa
Twitterissä.

Colcannon – irkkumuusi

4 hlölle:
700 g jauhoisia perunoita, kuorittuna
yht. 150 g kaalia sekä lehtikaalia ja/tai purjoa, hienonnettuna
75 g voita
6 kevätsipulia, ohueksi siivutettuna
1,25 dl täysmaitoa tai ranskankermaa
suolaa
mustapippuria

Keitä perunat kypsäksi suolatussa vedessä.

Kiehauta toisessa kattilassa vettä ja ryöppää kaalia, lehtikaali ja purjoa (tai mitä laitatkin) muutama minuutti, että ne ovat tarpeeksi pehmeitä syötäviksi. Valuta ne.

Valuta perunat ja muusaa niitä lämpimän maidon ja voin kera. Sekoita joukkoon kaaliseos. Mausta suolalla ja pippurilla.

Voit lisätä halutessasi mukaan vielä voinokareen viimeistelemään lohtuherkun. Tarjoile lisukkeena.

Lisää aiheesta:

Boltsi-gnocchi -paistosJulian nerokas resepti varhaisperunoista kääntää nachot päälaelleen: "Tämä on superhyvää!"Chorizoa ja hummusta – helppoa ja herkullistaLahmacun-vegeburgeriKasviskebab seitanista perunarieskallaVegaaninen porkkanahodari nyhtökaura-chilisoosilla
kasvisruokakaaliperunaresepti

Tuoreimmat aiheesta

kasvisruoka
  • 11.12.201914:31
    vegeruoka

    Helppo chilinen kirsikkatomaattipasta rapsakoilla kapriksilla

  • 20.03.201915:00
    vegeburgeri

    Lahmacun-vegeburgeri

  • 15.01.201920:50
    risotto

    Voinen salviarisotto limellä

  • 06.12.201815:59
    rösti

    Perunapaistikkaat ja mätiä - vaihtoehto blineille

  • 17.10.201819:45
    intialainen

    Saag Paneer - intialainen pinaatti-parsakaalikastike juustolla