Mitä tänään ruoaksi? Superhyvä yhden kattilan pasta valmistuu alle puolessa tunnissa

Fettuccine Alfredo pasta
Fettuccine Alfredo -pasta syntyy käden käänteessä yhdessä kattilassa. Shutterstock

Kuuluisan Damn Delicious -blogia pitävän ruokabloggaaja Chungah Rheen yhden kattilan pasta on kokeilemisen arvoinen.

Etsitkö helppoa ja herkullista arkiruokaa, joka maistuu koko perheelle? Siinä tapauksessa kannattaa ehdottomasti testata tätä lähes itsestään syntyvää yhden kattilan pastaa. Valmistamiseen menee alle 30 minuuttia.

Voit tehdä pastasta astetta ruokaisamman lisäämällä joukkoon esimerkiksi paistettua ja kuutioitua broilerin rintafilettä. Nestettä kannattaa valmistusvaiheessa lisätä tarpeen mukaan pastan joukkoon. Reseptissä olevan täysmaidon voi myös korvata esimerkiksi ruokakermalla, jolloin lopputulos on vielä astetta mehevämpi - toki myös kaloripitoisempi.

Supersimppeli yhden kattilan pasta Fettuccine Alfredo

1 rkl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
5 dl kanalientä
2,5 dl täysmaitoa
2 rkl voita
220 g fettuccine-pastaa
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
0,5-1 dl raastettua parmesanjuustoa
(2 rkl tuoretta persiljaa koristeluun)

1. Lämmitä oliivöljy kattilassa keskilämmöllä. Lisää valkosipuli ja kuullota koko ajan sekoittaen, noin minuutin verran.

2. Lisää joukkoon kanaliemi, maito, voi ja fettuccine-pasta. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Anna nesteen kiehahtaa. Vähennä lieden lämpöä ja anna pastan kypsyä, välillä kattilassa sekoittaen. Kun pasta on al dente -kypsyistä eli lähes kypsää, lisää joukkoon juusto. Jos pasta on liian ”paksua”, lisää joukkoon lisää maitoa tarpeen mukaan.

4. Koristele halutessasi persiljalla ja tarjoile heti.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.