Mitä ruokaa jauhelihasta? Hans Välimäki vinkkaa helpon huippuohjeen: "Aijaijai"

Erikoishaastattelussa Hans Välimäki: Mitä nyt kannattaisi kokata kotona? 6:40 Erikoishaastattelussa Hans Välimäki: Mitä nyt kannattaisi kokata kotona?
KATSO VIDEO: Hans Välimäen arkiruokavinkit.

Keittiömestari ja ravintoloitsija Hans Välimäki jakoi vuonna 2021 Viiden jälkeen -ohjelmassa omia arkiruokavinkkejään kotikokeille.

Viiden jälkeen -ohjelmassa tiedusteltiin menestyneeltä keittiömestarilta, Hans Välimäeltä, vinkkejä kotikokeille. Välimäki muistutti ohjelman erikoishaastattelussa, että kokkaamisen tulisi aina olla ennen kaikkea kivaa, eikä sitä pidä ajatella suorituksena.

Huippukokkikin syö tavallista kotiruokaa

Välimäeltä itseltään kysellään monesti, syökö kokki myös kotioloissa pelkästään ”tryffeleitä ja hanhenmaksaa”.  Keittiömestarin mukaan näin tapahtuu harvemmin ja 99 prosenttisesti Välimäenkin perheessä nautitaan tavallista kotiruokaa.

– Sitä mitä löytyy sieltä lähimmästä kaupasta.

– Ne ovat tällaiset italialaistyyppiset lihapullat. Kekkasin ne ehkä 10 vuotta sitten, Välimäki kertoi ohjelmassa kuvaillen samalla reseptin sisältöä.

– Siitä (ohjeesta) voi tehdä myös vaikka jauhelihapihvit. Sopii todella hyvin tomaattikastikkeen ja pastan kanssa. Siihen vielä pieni siivu punaviiniä, niin aijaijai, Välimäki vinkkasi vielä.


Katso videolta jutun yltä kaikki Hans Välimäen arkiruokavinkit!



Katso myös: Näin Kari Aihinen suosittelee valmitamaan lihapullat

Parhaat lihapullat! Lihapullataikina ja lihapullien paistaminen Kari Aihisen tapaan 9:59
Kapen lihapullat ovat varma hitti!

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran maaliskuussa 2021.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.