Mistä tunnistaa, että lohi on tuoretta? Kari Aihisen vinkillä se selviää – ja samalla opit paistamaan kalan oikein!

Kaappaus keittiössä: Kari Aihinen valmistaa paistettua lohta ja juureksia 2:05 Kaappaus keittiössä: Kari Aihinen valmistaa paistettua lohta ja juureksia

Oletko jo nähny Kari Aihisen vinkit lohen oikeaoppiseen paistamiseen? Kokki Kari Aihinen paljasti salansa Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennen kauden ensimmäisessä jaksossa, joka esitettiin tammikuussa. Samalla opittiin myös, mistä tunnistaa tuoreen lohen. 

Kaappaus keittiössä -ohjelman huippukokki Kari Aihinen opasti MTV3:n suositun Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennen kauden ensimmäisessä jaksossa Toivakassa asuvan perheen kokkaamaan ilman liian tarkkoja reseptejä.

Aihinen kertoi parhaat vinkit muun muassa lohifileiden paistamiseen pannulla. Kokki paljasti myös, mistä tunnistaa helposti tuoreen lohen:

– Lohi on hyvä ja tuore, kun se alkaa mennä pannulla paistaessa hieman kippuraan, Aihinen neuvoi. 

Lohta paistetaan pannulla ensin nahkapuoli alaspäin. Sitten kala maustetaan suolalla ja tuoreilla yrteillä. Lopuksi Aihinen vielä näyttää, mistä tunnistaa täydellisen lohen kypsyyden.

– Tällainen on täydellinen lohi, Aihinen näyttää.

Katso videolta Aihisen vinkit lohen paistamiseen ja nappaa resepti: Kari Aihisen paistettu lohi ja juurekset


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.