Minkälainen viinipullo sopii lahjaksi? Asiantuntija vastaa

winepresent
Shutterstock

Syntymäpäivät, tupaantuliaiset vai valmistujaisjuhlat? Juhlalla ei ole väliä, sillä pullo viiniä tai kuohuvaa on aina oivallinen lahja. Juoman valintaan kannattaa panostaa, ja valita juoma saajalleen mieluisaksi. Poimi vinkit oikeanlaisen juoman valintaan.

Lahjaviiniksi kannattaa valita juoma joka saa lahjansaajan tuntemaan itsensä erityiseksi. Vaikka perinteiset puna- ja valkoviinit ovat suosittuja, kannattaa miettiä myös vähemmän tunnettuja vaihtoehtoja ja yllättäviä makupareja.

Mieltymyksien mukaan

Juomalahjaa valittaessa kannattaa ottaa huomioon saajan mieltymykset. Ensimmäinen kysymys viiniä valittaessa on, minkälaisista ruoista lahjansaaja pitää. Kasvissyöjälle kannattaa valita raskaan punaviinin sijaan kevyempi vaihtoehto, ja itämaisten ruokien harrastajalle hapokas valkoviini.

– Jos lahjan saaja pitää makeasta, pullo hyvää jälkiruokaviiniä on erinomainen vaihtoehto, kertoo italialaisen Pasqua-viinitalon edustaja Cecilia Pasqua.

Innokkaalle leipurille kannattaa siis valita lahjaksi leipomuksille sopivaa jälkiruokaviiniä, kuten madeiraa. Juustojen ystävälle portviini on erinomainen valinta jälkiruokapöytään.

Jos tunnet lahjansaajan lempiviinin, voit valita hänelle jotain uutta, samasta kategoriasta olevaa viiniä.

– Jos et tunne lahjansaajan makumieltymyksiä, kuohuviini tai samppanja on aina tyylikäs valinta, Pasqua kertoo.

Yllätä ja yhdistä

Kannattaa kokeilla rohkeasti myös vähemmän yleisiä vaihtoehtoja. Usein hyllylle unohtuva roséviini mielletään kesäjuomaksi, mutta se on yllättävän monipuolinen viini, joka sopii monen kevyemmän ruoan kumppaniksi. Rosé sopii erityisesti salaattien ja kanaruokien seuraksi, mutta on myös hyvä seurustelujuoma.

– Lahjaksi sopii juoma jota ei juoda ihan joka päivä, mieluiten jotain erikoisempaa ja yllättävää, kertoo Pasqua.

Viinin seuraksi voi antaa lisäksi jotain pientä, juomalle sopivaa syötävää. Jälkiruokaviinin seuraksi sopii laadukas tumma suklaa. Yllättävä makupari ilahduttaa lahjansaajaa pitkään.  


LUE LISÄÄ:


Laura Matilainen, laura.matilainen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!