Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uskomaton keksintö: Näin saat halvan alkoholijuoman maistumaan kalliilta

Julkaistu 29.11.2014 22:01

MTV LIFESTYLE

Uuden keksinnön kerrotaan saavan halvankin viskin maistumaan erityisen laadukkaalta ja kalliilta.

Jos omassa intressissä ei ole tuhlata satoja euroja yhteen viskipullolliseen, voi tuoreesta keksinnöstä olla apua. Tutkijaryhmä kertoo nimittäin ratkaisseensa kalliiden viskien maun arvoituksen.

Laadukkaan viskin maun arvoitus

Viskin makuun perehtynyt ryhmä selvitti sitä, minkälaisia eroja laadukkaiden ja halpojen viskien välillä todella on. Selvisi, että kaikkein merkittävimmät erot viskien välillä johtuivat siitä ajasta, jonka etenkin erityisen laadukkaat viskit kypsyvät tammitynnyreissä.

Tutkimustensa päätteeksi ryhmä kehitti saamiensa tulostensa perusteella tikkuja, joista liuottuu viskiin makuja, jotka tarttuvat vuosien saatossa tammitynnyreistä viskiin. Tikkujen avulla edullisenkin viskin voi saada maistumaan kalliilta.

– Vuoden kehitystyön, kuuden patenttihakemuksen, satojen näytteiden, kolmen tuhoutuneen uunin ja muutaman muistikatkokseen päättyneen illan jälkeen voi kolmen vuoden maut saada viskiin vuorokaudessa, projektia johtanut Tony Peniche kertoo.

viskitikku
metro.co.uk
Viskitikut maustavat viskiin ikääntyneen maun. Kuvakaappaus: metro.co.uk

TESTAA ITSESI: Mikä alkoholijuoma sopii sinulle? Nyt mukana myös viski!

Lähde: metro.co.uk

MTV LIFESTYLE

Lisää aiheesta:

Suomalainen viski on kansainvälisestikin palkittu – silti monet eivät edes tiedä sen olemassaolostaKoska vuosi 2020 vaatii jotain vahvempaa: Päivätyönsä lopettaneet tutkijat lanseerasivat juuri 95-prosenttisen ginin Nyt se on todistettu! Kallis hintalappu ja hieno etiketti saavat viinin maistumaan paremmaltaSuomalainen viski kiinnostaa maailmalla – valttikortteina puhtaus ja tinkimätön osaaminenHuomattava ero! Yksinkertainen temppu saa viskin maistumaan paremmalta Mies maksoi tuhansia euroa lasillisesta viskiä – kunnes törkeä totuus paljastui: "tulos oli iso shokki"
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen14:52
    Sairaudet ja taudit

    Tutkimusväite: Jo yksi kevytlimu päivässä voi lisätä maksasairauden riskiä

  • Eilen11:14
    Linnan juhlat

    Ravintolayrittäjä Elias ilahtui Linnan juhlien säräuutisesta – "Suurin osa ei tiedä"

  • Eilen09:17
    Linnan juhlat

    Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivää

  • Eilen08:58
    Linnan juhlat

    Nyt paljastui tietoa Linnan juhlien ruoista

  • ma16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti