Uskomaton keksintö: Näin saat halvan alkoholijuoman maistumaan kalliilta

Uuden keksinnön kerrotaan saavan halvankin viskin maistumaan erityisen laadukkaalta ja kalliilta.

Jos omassa intressissä ei ole tuhlata satoja euroja yhteen viskipullolliseen, voi tuoreesta keksinnöstä olla apua. Tutkijaryhmä kertoo nimittäin ratkaisseensa kalliiden viskien maun arvoituksen.

Laadukkaan viskin maun arvoitus

Viskin makuun perehtynyt ryhmä selvitti sitä, minkälaisia eroja laadukkaiden ja halpojen viskien välillä todella on. Selvisi, että kaikkein merkittävimmät erot viskien välillä johtuivat siitä ajasta, jonka etenkin erityisen laadukkaat viskit kypsyvät tammitynnyreissä.

Tutkimustensa päätteeksi ryhmä kehitti saamiensa tulostensa perusteella tikkuja, joista liuottuu viskiin makuja, jotka tarttuvat vuosien saatossa tammitynnyreistä viskiin. Tikkujen avulla edullisenkin viskin voi saada maistumaan kalliilta.

– Vuoden kehitystyön, kuuden patenttihakemuksen, satojen näytteiden, kolmen tuhoutuneen uunin ja muutaman muistikatkokseen päättyneen illan jälkeen voi kolmen vuoden maut saada viskiin vuorokaudessa, projektia johtanut Tony Peniche kertoo.

Viskitikut maustavat viskiin ikääntyneen maun. Kuvakaappaus: metro.co.uk

Lähde: metro.co.uk

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.