Uskomaton keksintö: Näin saat halvan alkoholijuoman maistumaan kalliilta
Uuden keksinnön kerrotaan saavan halvankin viskin maistumaan erityisen laadukkaalta ja kalliilta.
Jos omassa intressissä ei ole tuhlata satoja euroja yhteen viskipullolliseen, voi tuoreesta keksinnöstä olla apua. Tutkijaryhmä kertoo nimittäin ratkaisseensa kalliiden viskien maun arvoituksen.
Laadukkaan viskin maun arvoitus
Viskin makuun perehtynyt ryhmä selvitti sitä, minkälaisia eroja laadukkaiden ja halpojen viskien välillä todella on. Selvisi, että kaikkein merkittävimmät erot viskien välillä johtuivat siitä ajasta, jonka etenkin erityisen laadukkaat viskit kypsyvät tammitynnyreissä.
Tutkimustensa päätteeksi ryhmä kehitti saamiensa tulostensa perusteella tikkuja, joista liuottuu viskiin makuja, jotka tarttuvat vuosien saatossa tammitynnyreistä viskiin. Tikkujen avulla edullisenkin viskin voi saada maistumaan kalliilta.
– Vuoden kehitystyön, kuuden patenttihakemuksen, satojen näytteiden, kolmen tuhoutuneen uunin ja muutaman muistikatkokseen päättyneen illan jälkeen voi kolmen vuoden maut saada viskiin vuorokaudessa, projektia johtanut Tony Peniche kertoo.
Viskitikut maustavat viskiin ikääntyneen maun. Kuvakaappaus: metro.co.ukTESTAA ITSESI: Mikä alkoholijuoma sopii sinulle? Nyt mukana myös viski!
Lähde: metro.co.uk
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan