7 yllättävää viinifaktaa – täällä juodaan eniten viiniä maailmassa

viini,-juhannus
Shutterstock

Comparecamp-sivusto kokosi yhteen mielenkiintoisimmat viinifaktat. Ota selvää, mikä on maailman kaikkien aikojen kallein viini!

1. Suosituimmat viinit

Maailman suosituin viinibrändi on Barefoot. Toiseksi eniten ostetaan Gallon viinejä ja kolmanneksi eniten Concha y Toron viinejä.

2. Kovimmat viininjuojat

Kaikkein eniten viiniä henkilöä kohden kulutetaan Vatikaanissa. Vatikaanilainen joi vuonna 2012 peräti 73,8 litraa viiniä henkeä kohden. Toiseksi eniten viiniä juovat maailmassa andorralaiset, jotka kuluttavat viiniä keskimäärin 46,4 litraa henkeä kohden. Kolmanneksi eniten viiniä juovat ranskalaiset – keskimäärin 44,2 litraa vuodessa.

3. Vahvin viini

Viinilaaduista kaikkein vahvinta on sherry, jossa on alkoholia noin 22 prosenttia. Toiseksi eniten alkoholia on portviinissä ja bum-viinissä, joissa alkoholia on parikymmentä prosenttia.

4. Luontainen aurinkosuoja

Monen yllätykseksi punaviinin sisältämät flavonoidit suojaavat ihoa auringon haitalliselta uv-säteilyltä.

5. Kallein viinihyllyn viini

Arvokkaimmat kaupassa myynnissä olleet viinit ovat olleet Chateau Margaux -viinit vuodelta 2009. Dubaissa on ollut myynnissä tätä viiniä noin 154 000 euron pullohintaan.

6. Kaikkien aikojen kallein viini

Maailman kalleimmasta viinistä, pullollisesta vuoden 1992 Screaming Eagle Cabernetia maksettiin noin 395 000 euroa. Pullo myytiin Napa Valleyssä järjestetyssä huutokaupassa ja summa lahjoitettiin hyväntekeväisyyteen.

7. Pitkää ikää?

Cannonau-punaviinin on todettu sisältävän viineistä kaikkein eniten terveyttä edistäviä polyfenoleita. Sardinialaiset juovat tätä viiniä erityisen paljon ja on todettu, että he elävät 10 kertaa muita todennäköisemmin yli satavuotiaiksi.

Lähde: Comparecamp

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja