Minkä asteisena kinkku uunista ulos? Ohje kinkunpaistoon: "On mehukasta, jösses!"

Joulukinkun paisto Niinan ja Loren kotona: Minkä asteiseksi kinkku paistetaan? 1:27 Joulukinkun paisto Niinan ja Loren kotona: Minkä asteiseksi kinkku paistetaan?
KATSO VIDEO: Missä vaiheessa kinkku pitäisi ottaa uunista ulos? Joulukinkun paisto Niinan ja Loren kotona.

Huomenta Suomessa ryhdyttiin kinkunpaistopuuhiin. Nappaa videolta vinkit joulukinkun paistamiseen.

Sujuuko sinulta jo kinkunpaisto? Huomenta Suomen viikonlopuista tutut juontajat Niina ja Lore Backman perehtyivät kinkunpaiston saloihin ja paistoivat kinkun omassa keittiössään. 

Lore muistutti, ettei kinkkua tule koskaan kypsentää jääkaappikylmänä. Avuksi kinkun lämpötilan sisälämpötilan ja kypsyyden arviointiin tarvitaan lihalämpömittari.

– Pitää saada sisälämpötila jääkaappikylmästä kymmeneen asteeseen, ja sitten se voidaan laittaa uuniin yön ajaksi. 

Loren paistamaa joulukinkkua maisteltiin seuraavana aamuna Huomenta Suomen suorassa lähetyksessä. 

– On mehukasta, jösses!

Kinkun kypsyysaste

Kinkun oikea kypsyysaste jakaa usein mielipiteet: mihin asteeseen kinkku pitäisi paistaa? Jos olet mehevän kinkun ystävä, ota kinkku ajoissa pois uunista. Mureaa ja kuivempaa kinkkua arvostava voi pitää kinkun uunissa pidempään. 

– Kinkku on kypsä ja mehevä, kun kinkun sisälämpötila on 72 astetta. Kinkku jatkaa kypsymistä vielä paistamisen jälkeen ja sisälämpötila nousee vielä muutamia asteita, tuotekehityskokki Joni Rouvali HKScanilta on aiemmin neuvonut MTV Uutisille..

Mureampi kinkku valmistuu, kun sisälämpötilan antaa kohota 75–80 asteeseen.

Katso yllä olevalta videolta, miten Niina ja Lore Backman neuvoivat paistamaan viiden kilon kinkun. 

 

Alla myös ohje pienen joulukinkun paistamiseen:

Pienen joulukinkun paistaminen – näillä helpoilla ohjeilla onnistut 1:36
Näin paistat pikkukinkun. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.