Miksi ostat kallista lihaa? Kokeile mieluummin näitä

Grilliherkuksi ei välttämättä kannata ostaa sitä lihatiskin kalleinta filettä, sillä usein edullisemmat, rasvaiset ruhonosat soveltuvat paremmin grillattavaksi.

Naudan fileestä syntyy paistinpannulla herkullisen mehevä pippuripihvi, mutta kallis file ei kuitenkaan ole välttämättä se paras valinta kesän grillilihaksi. Monen keittiömestarin ja kokin mukaan täydelliseen grillilihaan tarvitaan nimittäin rasvaa.

– Parhaita grillilihoja ovat yleensä sellaiset, joissa on rasvaa marmoroituna sisään. Esimerkiksi marmorifilee, entrecôte, flank steak eli kuvepaisti ja picanha, kokki Akseli Herlevi vinkkaa Grillaamo-sivustolla.

Kokeile mehevää flank steakia

Sivumaku-ruokablogaaja Jani Kinnunen kehotti jo viime kesänä suomalaisia kokeilemaan grillissä rohkeasti naudan kuvetta eli flank steakia.

– Kuten olen niin usein blogissakin manaillut, keskittyvät suomalaiset aivan liian kalliisiin ruhonosiin, jotka eivät edusta edes parasta makumaailmaa karjasta. Onneksi viime aikoina on alkanut esiintyä lihatiskeillä jo harvinaisempia ruhonosia. Niistä jokainen kokeilemani on muodostunut suosikiksi. Possunposket, hirvenkieli, chuck roll ja nyt tuoreimpana amerikkalaisten rakastama flank steak eli naudan kuve. Ja mikä, parasta, nämä ovat varsin edullista lihaa.

Kinnusen mukaan flank steakin rakenne on erittäin miellyttävä. Lihassa on suuret säikeet, sopiva rasvaisuus ja runsas maku.

– Osa onkin parasta grillata kokonaisena ja leikata mehevänä ohuiksi siivuiksi.

Sivumaun meheviä lihareseptejä:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja