Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mielettömän mehevää lihaa! Ketoilijoiden ylistämä valmistustapa testattiin: "Juuri niin simppeliä kuin miltä kuulostaakin"

Shutterstock
Julkaistu 17.06.2021 19:59

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Voissa kypsennetty liha on noussut TikTok-hitiksi ainakin ketoruokavaliota noudattavien keskuudessa. The Kitchn-ruokasivuston ruokatoimittaja päätti testata hittiohjeen.

The Kitchn -ruokasivuston toimittaja Will Coleman päätti testata TikTokissa villinneen lihaisan ja ketoruokavalioon sopivan ohjeen, voi-lihan.

– Se on juuri niin simppeliä, kuin miltä kuulostaakin. Kypsennät hitaasti lihaa pelkässä voissa ja lisäät joukkoon lempimausteitasi. Sitten 6–12 tunnin haudutuspadassa kypsentämisen jälkeen, sinut palkitaan uskomattoman mehevällä ja maukkaalla lihalla, Coleman kuvailee. 

Ohje on suosittu ketoruokavaliopiireissä, koska ruokavalion ideana on syödä hyvin proteiini- ja rasvapitoisesti hiilihydraatteja välttäen. 

Jos video ei näy, katso se täältä

Päälle maustesekoitus ja voihin kypsymään

Ruokatoimittaja Coleman testasi ohjetta patapaistilla. Hän hieroi lihan pintaan maustesekoituksen eli rubin, joka koostui sipuli- ja valkosipulijauheesta, paprikasta, jauhetusta korianterista, timjamista, cayennepippurista, mustapippurista ja suolasta. Sitten liha laitettiin kypsymään tuntikausiksi runsaassa määrässä voita. 

Kun liha oli valmista, Coleman teki siitä fajitas-annoksen.

– Se oli herkullista. Liha oli todella mehevää, joskin uskon syyn piilevän voin sijaan hitaassa haudutuspatakypsennyksessä. Mutta maustesekoituksen maku yhdistettynä lihanesteisiin ja voihin – ei näillä voi mennä pieleen. 

Coleman suosittelee testaamaan patapaistin lisäksi myös muita ruhonosia ja lihoja, kuten broilerin koipireisiä tai porsaanniskaa. 

Lue myös: Foodora ja Wolt paljastavat, mikä suomalaisten tilauksissa on hämmästyttänyt eniten: "Tuli yllättävä hitti"

Lähde: The Kitchn

***

Videolla: Keittiömestari Stefan Richterin vinkit pihvin maustamiseen

4:20Huippukokki Stefan Richter näyttää mökillään, miten pihvi maustetaan ja paistetaan

Lisää aiheesta:

Ruokatoimittaja testasi älyttömän suositun keiton – valmistaminen aloitetaan mikrossa: "Nyt ymmärrän sen suosion"Löytyykö keittiöstäsi jo tämä väline? Ruokatoimittaja hehkuttaa: "Takuuvarma tapa saada täydellistä lohta joka ikinen kerta!"Emma paljastaa, miten minkä tahansa lihan saa helposti mehukkaaksi: "Olen huomannut, että jopa 15 minuuttia tuottaa tulosta"Oletko kokeillut? Mehevin ja paras lohi valmistuu odottamattoman raaka-aineen avulla: "Totaalisen ainutlaatuinen lopputulos"Paras lohi valmistuukin täysin odottamattoman raaka-aineen avulla: "Totaalisen ainutlaatuinen lopputulos"Suomalaisnainen kehitteli takuuvarman panopastan: "Tällä kaatuu se pihtareinkin tapaus"
LihaRuokaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 22.10.08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 9.10.18:22
    Kasvisruoka

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää

  • 28.9.09:44
    Ruoka

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat

  • 17.9.07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos