Mielettömän mehevää lihaa! Ketoilijoiden ylistämä valmistustapa testattiin: "Juuri niin simppeliä kuin miltä kuulostaakin"

shutterstock_465836414
Shutterstock

Voissa kypsennetty liha on noussut TikTok-hitiksi ainakin ketoruokavaliota noudattavien keskuudessa. The Kitchn-ruokasivuston ruokatoimittaja päätti testata hittiohjeen.

The Kitchn -ruokasivuston toimittaja Will Coleman päätti testata TikTokissa villinneen lihaisan ja ketoruokavalioon sopivan ohjeen, voi-lihan.

– Se on juuri niin simppeliä, kuin miltä kuulostaakin. Kypsennät hitaasti lihaa pelkässä voissa ja lisäät joukkoon lempimausteitasi. Sitten 6–12 tunnin haudutuspadassa kypsentämisen jälkeen, sinut palkitaan uskomattoman mehevällä ja maukkaalla lihalla, Coleman kuvailee. 

Ohje on suosittu ketoruokavaliopiireissä, koska ruokavalion ideana on syödä hyvin proteiini- ja rasvapitoisesti hiilihydraatteja välttäen. 

Jos video ei näy, katso se täältä

Päälle maustesekoitus ja voihin kypsymään

Ruokatoimittaja Coleman testasi ohjetta patapaistilla. Hän hieroi lihan pintaan maustesekoituksen eli rubin, joka koostui sipuli- ja valkosipulijauheesta, paprikasta, jauhetusta korianterista, timjamista, cayennepippurista, mustapippurista ja suolasta. Sitten liha laitettiin kypsymään tuntikausiksi runsaassa määrässä voita. 

Kun liha oli valmista, Coleman teki siitä fajitas-annoksen.

– Se oli herkullista. Liha oli todella mehevää, joskin uskon syyn piilevän voin sijaan hitaassa haudutuspatakypsennyksessä. Mutta maustesekoituksen maku yhdistettynä lihanesteisiin ja voihin – ei näillä voi mennä pieleen. 

Coleman suosittelee testaamaan patapaistin lisäksi myös muita ruhonosia ja lihoja, kuten broilerin koipireisiä tai porsaanniskaa. 

Lähde: The Kitchn

***

Videolla: Keittiömestari Stefan Richterin vinkit pihvin maustamiseen

4:20


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja