Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mikaelin mahtava ja rahaa säästävä drinkkivinkki: "Hyödyntäminen käynyt vain harvalla mielessä"

2:31Altian baarimestari Mikael Karttunen valmistaa hävikkidrinkin mintusta ja kurkustaKATSO VIDEO: Näin loihdit maukkaan drinkin mintusta ja kurkusta.
Julkaistu 19.06.2022 20:20

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Erilaiset hävikkidrinkit ovat todella trendikkäitä. Anoran baarimestari Mikael Karttunen paljastaa, miten saa loihdittua herkullisen cocktailin esimerkiksi jo parhaat päivänsä nähneestä mintusta ja hieman nahistuneesta kurkusta. 

Nollahävikki eli zero waste on jo jonkin aikaa ollut sekä huippuravintoloiden että -cocktailbaarien kuuma puheenaihe. Kotibaarimestarin korvissa aihe kuulostaa monimutkaiselta, mutta totuus on toinen. Anora Akatemian huippubaarimestari Mikael Karttusen mukaan kaikkein parhaimmat nollahävikin tekniikat ovat erittäin yksinkertaisia toteuttaa ja niillä voidaan hyödyntää kotikeittiössä luonnostaan syntyvää hävikkimateriaalia, jonka olemme tähän asti tottuneet heittämään biojäteastiaan.

– Näiden raaka-aineiden hyödyntäminen juomien valmistuksessa on käynyt vain harvalla mielessä. Paljastan nyt muutamia baarimestareiden nollahävikkitekniikoita, joissa kotikeittiön hävikki muutetaan kotibaarimestarin salaiseksi aseeksi, Mikael sanoo.

Älä heitä roskiin: Tee hävikkidrinkki!

minttukurkkumehu
MTV

Jos kotona on esimerkiksi jo parhaat päivänsä nähnyttä minttua, joka uhkaa pilaantua, sen voi vielä hyvin hyödyntää juomaraaka-aineena. 

– Jos teet kotona mojitoa tai muuta cocktailia, jossa käytät minttua, tai mikäli olet ostanut pensasminttua, joka on vaarassa mennä pilalle, käytä mintut kurkku-minttumehuun.

Miten minttua sitten hyödynnetään? Mikael vinkkaa, että mintun lehdet voi laittaa veteen 24 tunniksi. Tämän jälkeen mintut siivilöidään pois ja laitetaan vesi kurkun kanssa blenderiin. Joukkoon laitetaan myös hieman sokeria raaka-aineiden makua korostamaan. Sitten ainekset vain blendataan ja lopputuloksena saadaan mehu, jonka voi nauttia sellaisenaan tai käyttää drinkkiraaka-aineena. 

– Eikä tässä vielä kaikki! Se minttu, jonka siivilöimme pois voidaan laittaa uunipellille uuniin 60 asteeseen noin tunniksi, kunnes se on täysin kuivunut. Sen jälkeen minttu vedetään blenderissä tällaiseksi ihan hienoksi pölyksi ja saadaan minttupöly. Sitä voidaan käyttää juoman koristelussa, Mikael demonstroi.

Millaisen drinkin minttu-kurkkumehusta voi tehdä? Katso videolta artikkelin yltä Mikaelin vinkit!

Lue myös: Oletko juonut valkovenäläisiä baarissa? Baarimestari Mikael paljastaa, miten juoma tehdään oikeasti: "Ei tule sellaista 'maitolasia'"

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran kesäkuussa 2020.

Lisää aiheesta:

Oletko maistanut legendaarista drinkkiä? Juomamestari Mauricion takuuvarma margaritavinkki: "Mielestäni se on parempi versio"Oletko koskaan edes maistanut? Maailman suosituin drinkki tulee monelle yllätyksenäBaarimestarit kertovat mielipiteensä suosikkidrinkeistä – älä tilaa tätä klassikkoa ruuhka-aikaan: "Opettele lukemaan ympäristöäsi"Mikaelilta loistava ja rahaa säästävä drinkkivinkki: "Hyödyntäminen käynyt vain harvalla mielessä"Onko sinullakin pakastimessa marjoja? Mikael paljastaa nerokkaan juomavinkin: "Äärimmäisen yksinkertainen valmistusmetodi"Näin helposti valmistat drinkkejä kotioloissa – suomalainen huippubaarimestari neuvoo: "Juomien teko ei jää välineistä kiinni"
JuomatDrinkitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Juomat
  • 26.10.09:43
    Ruokakauppa

    Totuus Hartwallin omenalimusta voi yllättää

  • 17.10.14:32
    Viinit

    Tässä on "Alkon paras punaviini" – voittaja valittiin 250 pullon joukosta

  • 22.9.14:47
    Ilmiöt

    Hämmentävästä juomasta tuli ilmiö Suomessa

  • 22.8.07:49
    Ravintolat

    Miten Michelin-ravintolalla voi olla anniskeluluvat toisen ravintolan kautta? Noho kommentoi

  • 26.7.14:35
    Vesimeloni

    Näppärä kikka! Raikas kesäjuoma syntyy yhdestä raaka-aineesta