Näin helposti valmistat drinkkejä kotioloissa – suomalainen huippubaarimestari neuvoo: "Juomien teko ei jää välineistä kiinni"

6:22 Valmista helppoja drinkkejä baarimestarin ohjeilla

Muutamalla välineellä ja raaka-aineella on mahdollista luoda herkullisia drinkkejä myös kotioloissa. Huippubaarimestari neuvoo, kuinka tämä onnistuu. 

Makuja.fi kysyi baarimestari Jan Lindgreniltä, millaisia makuja ja mitä välineitä hyvän makuisen drinkin valmistukseen oikein vaaditaan. Maukkaan drinkin salaisuus paljastui melko yksinkertaiseksi.

– Tärkeintä on, että juomassa on hyvä alkoholi, eli toimiva tuote. Lisäksi jotain hapanta, jotain makeaa ja jotain raikasta. Ei se muuta vaadi, tällä pääsee jo pitkälle, Lindgren toteaa.

Makeutta juomiin saa niin siirapeilla, sokerilla kuin hunajalla. Happoa juomiin saadaan sitruunan ja limen lisäksi vaikkapa greipistä, verigreipistä tai etikasta. Vaihtoehtoja löytyy lukuisia.

Juomien teko ei jää välineistä kiinni

Juoman valmistaminen ei myöskään jää välineistä kiinni.

– Kotiolosuhteissa monesti mietitään, että ei ole riittävästi välineitä, mutta liikkeelle pääsee hyvin pienelläkin välineistöllä, baarimestari kertoo. 

Baarilusikalla ja lasilla pääsee jo hyvin alkuun. Mikään ei myöskään estä sinua tarpeen tullen valmistamasta juomaa vaikkapa hillopurkkiin.

– Shakerin tilalla voit käyttää tupperware-kulhoa, lasipurkkia tai vaikkapa maitopurkkia. Juomien teko ei jää välineistä kiinni, Lindgren vinkkaa.

Artikkelin alusta löytyvällä videolla baarimestari esittelee kuusi helppoa drinkkiohjetta. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja