Monella suomalaisella on tällä hetkellä pakastin täynnä viime kesän marjoja. Altian baarimestari Mikael Karttunen vinkkaa, miten pakastemarjoja voi hyödyntää kätevästi erilaisissa juomissa.
– Varsinkin meillä täällä pohjolassa marjat ovat aivan loistava raaka-aine shrub-nimiseen juomaan. Käytännössä marjoista tehdään siirappi tai mehu, mutta hapokkuus tuodaan siirappiin etikalla, Altian baarimestari Mikael Karttunen kertoo.
Pakkaseen jääneistä marjoista voi siis valmistaa hyvin säilyvän siirapin, jota voi hyödyntää vaikka cocktaileissa tai mocktaileissa.
– Tämä on äärimmäisen yksinkertainen valmistusmetodi. Käytännössä niin, että jos meillä on vaikka puoli kiloa marjoja, niin otetaan puoli litraa vettä, sekoitetaan ja hieman murskataan marjaa siihen. Sitten sekoitetaan noin desi vaaleaa balsamietikkaa ja annetaan seistä yön yli. Lopuksi siivilöinti ja lisätään sokeria jopa 2-2,5 desilitraa.


