Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mikaelilta loistava ja rahaa säästävä drinkkivinkki: "Hyödyntäminen käynyt vain harvalla mielessä"

2:31Altian baarimestari Mikael Karttunen valmistaa hävikkidrinkin mintusta ja kurkusta
Julkaistu 06.06.2020 14:00

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Erilaiset hävikkidrinkit ovat nyt todella trendikkäitä. Altian baarimestari Mikael Karttunen paljastaa, miten saa loihdittua herkullisen cocktailin esimerkiksi jo parhaat päivänsä nähneestä mintusta ja hieman nahistuneesta kurkusta. 

Nollahävikki eli zero waste on jo jonkin aikaa ollut sekä huippuravintoloiden että -cocktailbaarien kuuma puheenaihe. Kotibaarimestarin korvissa aihe kuulostaa monimutkaiselta, mutta totuus on toinen. Altia Akatemian huippubaarimestari Mikael Karttusen mukaan kaikkein parhaimmat nollahävikin tekniikat ovat erittäin yksinkertaisia toteuttaa ja niillä voidaan hyödyntää kotikeittiössä luonnostaan syntyvää hävikkimateriaalia, jonka olemme tähän asti tottuneet heittämään biojäteastiaan.

– Näiden raaka-aineiden hyödyntäminen juomien valmistuksessa on käynyt vain harvalla mielessä. Paljastan nyt muutamia baarimestareiden nollahävikkitekniikoita, joissa kotikeittiön hävikki muutetaan kotibaarimestarin salaiseksi aseeksi, Mikael sanoo.

Älä heitä roskiin: Tee hävikkidrinkki!

minttukurkkumehuMTV

Jos kotona on esimerkiksi jo parhaat päivänsä nähnyttä minttua, joka uhkaa pilaantua, sen voi vielä hyvin hyödyntää juomaraaka-aineena. 

– Jos teet kotona Mojitoa tai muuta cocktailia, jossa käytät minttua, tai mikäli olet ostanut pensasminttua, joka on vaarassa mennä pilalle, käytä mintut kurkku-minttumehuun.

Miten minttua sitten hyödynnetään? Mikael vinkkaa, että mintun lehdet voi laittaa veteen 24 tunniksi. Tämän jälkeen mintut siivilöidään pois ja laitetaan vesi kurkun kanssa blenderiin. Joukkoon laitetaan myös hieman sokeria raaka-aineiden makua korostamaan. Sitten ainekset vain blendataan ja lopputuloksena saadaan mehu, jonka voi nauttia sellaisenaan tai käyttää drinkkiraaka-aineena. 

– Eikä tässä vielä kaikki! Se minttu, jonka siivilöimme pois voidaan laittaa uunipellille uuniin 60 asteeseen noin tunniksi, kunnes se on täysin kuivunut. Sen jälkeen minttu vedetään blenderissä tällaiseksi ihan hienoksi pölyksi ja saadaan minttupöly. Sitä voidaan käyttää juoman koristelussa, Mikael demonstroi.

Millaisen drinkin minttu-kurkkumehusta voi tehdä? Katso videolta Mikaelin vinkit!

Lue myös: Oletko juonut valkovenäläisiä baarissa? Baarimestari Mikael paljastaa, miten juoma tehdään oikeasti: "Ei tule sellaista 'maitolasia'"

Lisää aiheesta:

Mikaelin mahtava ja rahaa säästävä drinkkivinkki: "Hyödyntäminen käynyt vain harvalla mielessä"Oletko koskaan edes maistanut? Maailman suosituin drinkki tulee monelle yllätyksenäBaarimestarit kertovat mielipiteensä suosikkidrinkeistä – älä tilaa tätä klassikkoa ruuhka-aikaan: "Opettele lukemaan ympäristöäsi"Onko sinullakin pakastimessa marjoja? Mikael paljastaa nerokkaan juomavinkin: "Äärimmäisen yksinkertainen valmistusmetodi"Kotibaarimestarin kymmenen tärkeintä apuvälinettä – löytyvätkö jo sinun kaapistasi? Näin helposti valmistat drinkkejä kotioloissa – suomalainen huippubaarimestari neuvoo: "Juomien teko ei jää välineistä kiinni"
JuomatDrinkitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Juomat
  • 22.9.14:47
    Ilmiöt

    Hämmentävästä juomasta tuli ilmiö Suomessa

  • 22.8.07:49
    Ravintolat

    Miten Michelin-ravintolalla voi olla anniskeluluvat toisen ravintolan kautta? Noho kommentoi

  • 26.7.14:35
    Vesimeloni

    Näppärä kikka! Raikas kesäjuoma syntyy yhdestä raaka-aineesta

  • 16.7.17:33
    Kesämyytit

    Elektrolyyttijuoma saattaa pelastaa kesäkuumalla – yksi ainesosa vaatii tarkkuutta

  • 29.6.19:01
    Muovi

    Näin vältät mikromuovien päätymistä elimistöön