Mainos

Mikä on paras aika juoda kahvia? Yhdysvaltain armeija löysi tähän kiisteltyyn kysymykseen vastauksen

Moni kahvinystävä saattaa ajatella, että aina on hyvä hetki nauttia kupillinen kuumaa. Tuore Yhdysvaltain armeijan tekemä tutkimus on kuitenkin asiasta toista mieltä.

Katso videolta baristan vinkit hyvään kahvihetkeen. 

Mihin kellonaikaan kahvia kannattaisi juoda? Tämä on kysymys, josta ihmiset ovat kiistelleet jo vuosikymmenten ajan. Erään tutkimuksen mukaan kahvia ei koskaan tulisi juoda tyhjään vatsaan, ja joissain tapauksissa kahvin väitetään häiritsevän yöunia. Yhdysvaltain armeijan tutkijat ovat nyt ratkaisseet kiistan julkaisemalla tutkimustuloksen, jonka mukaan kahvinjuonnin vaikutukset ovat hyvin yksilölliset. 

Tuoreen tutkimuksen mukaan ihmisten tulisikin ajoittaa kahvitauot yksilöllisesti juuri itselle sopiviin kohtiin. Pelkällä kahvinjuonnin ajoittamisella on mahdollista lisätä suorituskykyä huomattavasti. 

Kahvitaukojen ajoittamisesta hyötyä monelle

Tutkimuksessa oikein ajoitettu kahvihetki paransi osallistujien valppautta vähintään 64 prosentilla ilman, että kofeiinimääriä lisättiin. Tämä tarkoittaa samalla myös sitä, että aikatauluttamalla kahvinjuonnin oikein, ihmiset voisivat vähentää huomattavasti kahvin kulutustaan. Enemmän hyötyä pienemmällä määrällä. 

Tutkimustulosten valossa tutkijat kehittelivät algoritmin, jonka avulla on mahdollista määrittää hyvinkinkin tarkasti milloin ja kuinka paljon kahvia kannattaisi nauttia parhaan suorituskyvyn saamiseksi. 

Tuoreita Journal of Sleep Reearch -julkaisussa esiteltyjä tutkimustuloksia käytetään tällä hetkellä pääasiassa armeijan työntekijöiden tarkkaavaisuuden parantamiseen. Tuloksista saattaa olla tulevaisuudessa hyötyä myös tavallisille tallaajille, sillä mahdollisuutta verkkotyökalusta on väläytelty.

Tutkimuksen vanhemman johtajan Jaques Reifmannin mukaan verkkotyökalun avulla esimerkiksi opiskelijat voisivat vastaisuudessa ajoittaa kahvinjuontinsa niin, että he olisivat virkeimmillään tentissä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja