Mestarikokki Harri Syrjäsen vinkit kevään herkullisimpiin parsoihin – ”täydellinen vappubrunssille”

7:00 Harri Syrjäsen gourmetkokkailu

Vappuaattona Helsinkiin uuden Hampton Bay -ravintolan avannut Harri Syrjänen paljastaa reseptin kevään herkullisimpiin parsoihin. 

Parsasesonki on jälleen käsillä! Parsa on monipuolinen vihannes, joka sopii raaka-aineeksi moneen ruokaan, mutta erityisen herkulliselta se maistuu kokki Harri Syrjäsen mukaan grillattuna.

– Nyt kun parsasesonki alkaa, vihreää parsaa ei tarvitse kuoria. Se voidaan hyvin grillata kuorineen, jolloin säästyy vähän aikaa, Syrjänen vinkkaa.

Kun parsat on laitettu grilliin tai parilaan, hyvä paistopinta syntyy, kun parsojen päälle nostaa painoksi vaikkapa kattilan tai pannun. Grillatut parsat voi nauttia sellaisenaan tai laittaa marinoitumaan hetkeksi sitruunamehua, oliiviöljyä, suolaa ja valkopippuria sisältävään marinadiin.

– Tämä olisi täydellinen vappubrunssille mimosan, hyvän paahtoleivän ja ilmakuivatun kinkun kanssa, Syrjänen toteaa.

Uppomunalle neljän minuutin keittoaika riittää

Myös uppomunan valmistukseen Syrjäsellä on antaa muutama niksi. Ravintolassa uppomunat valmistetaan isossa kattilassa, johon lisätään reilusti suolaa, kahdeksan desilitraa väkiviinietikkaa viittä litraa vettä kohden. Keskelle tehdään pieni pyörre, jonka keskelle muna pudotetaan.

– Pyörre pitää olla hento, eikä vesi saa kiehua kuplimalla, vaan hiljaa hymyilemällä. Neljän minuutin päästä on valmista, Syrjänen kertoo.

Uppomunan kannattaa antaa levätä lautasella muutaman minuutin ajan ennen tarjoilua. Jos keittäminen tuntuu liian työläältä, uppomunan voi valmistaa myös mikrossa. Poimi tästä talteen nopean uppomuna resepti

Videolla Harri Syrjänen paljastaa omat vappuperinteensä ja sen, kuinka usein huippukokki käy itse syömässä ravintoloissa. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja