Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mestarikokki Harri Syrjäsen vinkit kevään herkullisimpiin parsoihin – ”täydellinen vappubrunssille”

7:00Harri Syrjäsen gourmetkokkailu
Julkaistu 01.05.2018 08:03

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Vappuaattona Helsinkiin uuden Hampton Bay -ravintolan avannut Harri Syrjänen paljastaa reseptin kevään herkullisimpiin parsoihin. 

Parsasesonki on jälleen käsillä! Parsa on monipuolinen vihannes, joka sopii raaka-aineeksi moneen ruokaan, mutta erityisen herkulliselta se maistuu kokki Harri Syrjäsen mukaan grillattuna.

– Nyt kun parsasesonki alkaa, vihreää parsaa ei tarvitse kuoria. Se voidaan hyvin grillata kuorineen, jolloin säästyy vähän aikaa, Syrjänen vinkkaa.

LUE MYÖS: Samppanjagurulta leikkisä tyrmäys suomalaisten suosikkijuomalle: Tätä en missään nimessä joisi parsan kanssa!

Kun parsat on laitettu grilliin tai parilaan, hyvä paistopinta syntyy, kun parsojen päälle nostaa painoksi vaikkapa kattilan tai pannun. Grillatut parsat voi nauttia sellaisenaan tai laittaa marinoitumaan hetkeksi sitruunamehua, oliiviöljyä, suolaa ja valkopippuria sisältävään marinadiin.

– Tämä olisi täydellinen vappubrunssille mimosan, hyvän paahtoleivän ja ilmakuivatun kinkun kanssa, Syrjänen toteaa.

Uppomunalle neljän minuutin keittoaika riittää

Myös uppomunan valmistukseen Syrjäsellä on antaa muutama niksi. Ravintolassa uppomunat valmistetaan isossa kattilassa, johon lisätään reilusti suolaa, kahdeksan desilitraa väkiviinietikkaa viittä litraa vettä kohden. Keskelle tehdään pieni pyörre, jonka keskelle muna pudotetaan.

uppomunaUppomuna ja parsa on klassinen yhdistelmä.Shutterstock

– Pyörre pitää olla hento, eikä vesi saa kiehua kuplimalla, vaan hiljaa hymyilemällä. Neljän minuutin päästä on valmista, Syrjänen kertoo.

Uppomunan kannattaa antaa levätä lautasella muutaman minuutin ajan ennen tarjoilua. Jos keittäminen tuntuu liian työläältä, uppomunan voi valmistaa myös mikrossa. Poimi tästä talteen nopean uppomuna resepti. 

Videolla Harri Syrjänen paljastaa omat vappuperinteensä ja sen, kuinka usein huippukokki käy itse syömässä ravintoloissa. 

Lisää aiheesta:

Pitääkö parsa kuoria? Moni sortuu yleiseen virheeseenRetki-Riikan nerokkaat lohinyytit kokataan nuotiolla: "Ei vie paljoa aikaa"Pitääkö parsa kuoria? Ruotsalaiskokilta tärkeä muistutusParas tapa parsan kypsentämiseen! Parsanviljelijä Virpin kikka parantaa makuaSyöthän jo? Halpa raaka-aine, jota kannattaa juuri nyt ehdottomasti ostaa: Helppo tapa tehdä "kermaisen pehmeää"Olisitko arvannut? Tämä keittiökaapin tuttu ainesosa on yllättäen avain täydelliseen munakokkeliin
ParsaKananmunaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Parsa
  • 1.5.08:35
    Terveys ja hyvinvointi

    Miksi parsa saa pissan haisemaan pahalta?

  • 24.4.07:43
    Ruoka

    "Köyhän miehen parsa" yllättää – oletko testannut?

  • 22.4.17:08
    Ruoka

    Pitääkö parsa kuoria? Moni sortuu yleiseen virheeseen

  • 22.4.12:02
    Ruoka

    Ei liemikuutiota parsarisottoon! Nappaa kokkien risottovinkit ja parhaat parsaohjeet

  • 07.05.202417:03
    Ruoka

    Paras tapa parsan kypsentämiseen! Parsanviljelijä Virpin kikka parantaa makua