Samppanjagurulta leikkisä tyrmäys suomalaisten suosikkijuomalle: Tätä en missään nimessä joisi parsan kanssa!

Näin kypsennät parsan oikein 0:32 Näin kypsennät parsan oikein

Parsan kaveriksi aterialla sopii samppanja-asiantuntija Philipp Westerlingin mukaan parhaiten valkoviini tai samppanja. Olutta hän ei kuitenkaan joisi.

Parsakausi on täydessä käynnissä, ja herkullisen aterian kruunaa oikeanlainen juoma. Kysyimme Moët Hennessyn samppanja-asiantuntija Philipp Westerlingiltä, mitä hän kaataisi lasiinsa parsa-aterian äärellä.

Yllä olevalla videolla näytetään, kuinka parsasta kypsennetään pannulla herkullisen rapeaa.

Parsa ja Sauvignon Blanc -rypäleistä tehty valkoviini ovat Westerlingin mukaan klassinen yhdistelmä. Ne sisältävät melko samankaltaisia aromeja.

– Viinin aromissa on ”vihreää parsamaisuutta”, Westerling kuvailee Makuja.fi:lle.

– Lisäksi aika usein parsan kanssa tarjoillaan hollandaisekastiketta, joka on aika hapokas, ja myös Sauvignon Blancissa on paljon hapokkuutta.

Lasiin voi kaataa myös roseesamppanjaa. Siinä tapauksessa parsa kannattaa tarjoilla pääruokana esimerkiksi lohen ja hollandaisen kera.

– Roseesamppanja on vähän sellainen täyteläisempi, paahteisempi ja marjaisampi samppanja, Westerling kuvailee.

Jätä kalja väliin

Westerlingin oma suosikkisamppanja parsan kaveriksi on Chardonnay-rypäleistä valmistettu Ruinart Blanc de Blancs Champagne Brut.

– Se on hyvin paahteinen, raikas ja hapokas samppanja, hän kuvailee.

Entä mitä parsan kanssa ei tulisi juoda?

– No, itse en ainakaan olutta sen kanssa joisi, Westerling naurahtaa.

– Keskittyisin enemmän valkoviineihin tai samppanjoihin.

Osittaiset lähteet: Alko, Viinimaa 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.