Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Samppanjagurulta leikkisä tyrmäys suomalaisten suosikkijuomalle: Tätä en missään nimessä joisi parsan kanssa!

0:32Näin kypsennät parsan oikein
Julkaistu 28.04.2018 13:58
Toimittajan kuva

Outi Jaatinen

outi.jaatinen@mtv.fi

Parsan kaveriksi aterialla sopii samppanja-asiantuntija Philipp Westerlingin mukaan parhaiten valkoviini tai samppanja. Olutta hän ei kuitenkaan joisi.

Parsakausi on täydessä käynnissä, ja herkullisen aterian kruunaa oikeanlainen juoma. Kysyimme Moët Hennessyn samppanja-asiantuntija Philipp Westerlingiltä, mitä hän kaataisi lasiinsa parsa-aterian äärellä.

Yllä olevalla videolla näytetään, kuinka parsasta kypsennetään pannulla herkullisen rapeaa.

Parsa ja Sauvignon Blanc -rypäleistä tehty valkoviini ovat Westerlingin mukaan klassinen yhdistelmä. Ne sisältävät melko samankaltaisia aromeja.

– Viinin aromissa on ”vihreää parsamaisuutta”, Westerling kuvailee Makuja.fi:lle.

– Lisäksi aika usein parsan kanssa tarjoillaan hollandaisekastiketta, joka on aika hapokas, ja myös Sauvignon Blancissa on paljon hapokkuutta.

Lasiin voi kaataa myös roseesamppanjaa. Siinä tapauksessa parsa kannattaa tarjoilla pääruokana esimerkiksi lohen ja hollandaisen kera.

– Roseesamppanja on vähän sellainen täyteläisempi, paahteisempi ja marjaisampi samppanja, Westerling kuvailee.

parsa-ateria
Parsa on kevään sesonkiherkku.Shutterstock

Jätä kalja väliin

Westerlingin oma suosikkisamppanja parsan kaveriksi on Chardonnay-rypäleistä valmistettu Ruinart Blanc de Blancs Champagne Brut.

– Se on hyvin paahteinen, raikas ja hapokas samppanja, hän kuvailee.

Entä mitä parsan kanssa ei tulisi juoda?

– No, itse en ainakaan olutta sen kanssa joisi, Westerling naurahtaa.

– Keskittyisin enemmän valkoviineihin tai samppanjoihin.

Osittaiset lähteet: Alko, Viinimaa 

Lisää aiheesta:

Älä tuhlaa samppanjaa klassikkodrinkkiin – näin korvaat sen edullisemmalla tuotteellaMitä kuohuviiniä vapuksi? Tämä "samppanjan ystävien arkiviini" on ainakin varma valinta – nappaa juomasuositukset!Joko olet maistanut? Palkitut ja kehutut kuohuviinit vapuksi – 15 euron budjetti riittää!Oletko jo maistanut? 5 palkittua ja kehuttua kuohuviiniä vapuksi – mukana alle kympin suosikki ja 15 euron ylistetty löytöNämä pullot kannattaa nyt hakea Alkosta: Asiantuntija vinkkaa kaksi erinomaista kuohuviiniä valmistujaisjuhliin – toinen on yllättävän edullinenViiniasiantuntija kannustaa: Tarjoile samppanjaa ranskalaisten kera – etkä voit mennä pieleen!
ParsaViinitOlutKuohuviiniAlkoholijuomatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Parsa
  • 1.5.08:35
    Terveys ja hyvinvointi

    Miksi parsa saa pissan haisemaan pahalta?

  • 24.4.07:43
    Ruoka

    "Köyhän miehen parsa" yllättää – oletko testannut?

  • 22.4.17:08
    Ruoka

    Pitääkö parsa kuoria? Moni sortuu yleiseen virheeseen

  • 22.4.12:02
    Ruoka

    Ei liemikuutiota parsarisottoon! Nappaa kokkien risottovinkit ja parhaat parsaohjeet

  • 07.05.202417:03
    Ruoka

    Paras tapa parsan kypsentämiseen! Parsanviljelijä Virpin kikka parantaa makua