McDonald'sin Happy Meal -ateria täyttää 40 vuotta – huomasitko yhden oleellisen muutoksen vuonna 2013?

Happy Meal McDonald's hampurilainen juustohampurilainen
McDonald'sin hampurilaisia. Shutterstock

McDonald'sin ikoninen lastenateria on ollut markkinoilla jo 40 vuotta. Ateria on uudistunut vuosien varrella useasti. 

McDonald’sin Happy Meal juhlii marraskuussa 40-vuotissyntymäpäiväänsä. Kerroimme lokakuussa, että Suomen McDonald's aikoo tehdä lastenateriaan muutoksen: asiakas voi nyt valita ateriaan myös vegaaniset falafel bitesit. Vegaaniset vaihtoehdot ovat nousseet pikaruokaketjussa asiakkaiden suosioon.

Ensimmäiset Happy Meal -lastenateriat tulivat ravintoloihin Yhdysvalloissa vuonna 1979. McDonald’sin lastenateria ponkaisi kansainvälisille markkinoille, kun ateria rantautui Australiaan, Hong Kongiin ja Uuteen-Seelantiin vuonna 1982.

– Asiakkaamme ovat ottaneet omakseen 100 prosenttisesti vegaanisen McVegan-hampurilaisen, jota ostetaan vuosittain jo yli puoli miljoonaa kappaletta. Haluamme nyt laajentaa valikoimaamme ja tarjota asiakkaillemme lisää vegaanisia vaihtoehtoja, Suomen McDonald’sin viestintäjohtaja Heli Ryhänen kertoi aiemmin.

McDonald'sin lastenateriaa on uudistettu muutenkin vuosien varrella ahkerasti. Ryhänen kertoo MTV:lle, että hampurilainen ja juustohampurilainen ovat kuitenkin pysyneet Happy Meal -vaihtoehdoissa aina. 

– Joskus meillä on ollut vaihtoehtona esimerkiksi kalapuikot, mutta niistä ei tullut silloin hittiä. Ehkä olimme niiden kanssa hieman aikaisin liikenteessä, Ryhänen arvelee ja sanoo, että oikea ajoitus on ruokien lanseerauksessa tärkeää. 

Kasvisruokabuumin ollessa nyt kuumimmillaan, oli oikea hetki tuoda lastenateriaan vegaaninen vaihtoehto. Myös kalaruoan suosio on kasvanut Suomessa ja Ryhänen ei poissulje mahdollisuuta, että lastenateriaan palaisi vielä joskus kalavaihtoehto. 

Virvoitusjuoma poistui tuotekuvista vuonna 2013

Lastenaterian ravitsemuksellinen sisältö on huomioitu myös juomavalikoimassa. Aterian tuotekuvista on vuodesta 2013 lähtien jätetty pois virvoitusjuoma, koska on haluttu kannustaa asiakkaita valitsemaan lastenaterian juomavaihtoehdoksi maito, tuoremehu tai vesi.

Suomessa myös lasten lukeminen on yhdistynyt kiinteäksi osaksi Happy Meal -ateriaa. Tämän vuoden helmikuusta alkaen asiakas on voinut valita lastenateriaan lelun tilalle kirjan. Pohjoismainen kirjakampanja on tarjonnut kovakantisia lastenkirjoja osana Happy Meal -ateriaa jo yli kymmenen vuoden ajan.

Yhdysvalloissa Happy Mealin juhlavuoden kunniaksi lastenaterioihin palaavat vanhat retrolelut muutaman päivän kampanjan ajaksi. Näitä leluja ei Ryhäsen mukaan ole tulossa Suomen McDonald'siin. 

– Olemme tehneet sellaisen periaatepäätöksen, että keskitymme ennen kaikkea ruokaan ja sitten näihin kirjavaihtoehtoihin. Niihin olemme investoineet.

Ryhänen sanoo, että kirjat lastenaterian lelun vaihtoehtona ovat olleet suosittuja, mutta pikaruokaketju toivoisi niille entistäkin suurempaa suosiota. 

***

Miten tehdään täydellinen burgeri?

7:51

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja