McDonald'sin "aina rikki olevat jäätelökoneet" jenkkiviranomaisten syyniin? Näin pikaruokaketju kommentoi

Mitä"nappulat"McDonald’sin limumukeissa todellisuudessa merkitsevät? 0:32 Mitä"nappulat"McDonald’sin limumukeissa todellisuudessa merkitsevät?

Yhdysvalloissa paikallisten viranomaisten väitetään ottaneen nyt tarkempaan syyniin McDonald'sin jäätelökoneiden jatkuvan toimimattomuuden.

Videolla: Oletko huomannut pienen yksityiskohdan McDonald’sin limumukeissa? Merkitys tulee monelle yllätyksenä

MTV uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin kerrottu McDonald'sin jäätelökoneiden ongelmista. Pikaruokaketjun rikkinäiset jäätelökoneet ovat ainakin Yhdysvalloissa niin suuri ongelma, että eräs nainen kehitteli jopa sovelluksen, joka auttaa paikantamaan toimivat koneet. Vuonna 2019 eräs entinen McDonald'sin työntekijä väitti hitiksi nousseessa somepäivityksessään tietävänsä syyn koneiden jatkuvalle "reistailulle".

– Muuten, työskentelin ennen McDonald'silla. Jäätelökone ei ollut koskaan rikki, sen puhdistaminen vain vie 3 tuntia, joten meillä oli tapana sanoa, että se oli rikki, jotta meidän ei tarvinnut palvella, englantilainen Will nauroi tuolloin päivityksessään.

McDonalds on aiemmin myöntänyt rikkinäisten koneiden ongelman, mutta ei ole kertonut järkevää syytä asialle. 

Bidenin hallinto tutkii laitevalmistajia

Nyt jäätelökoneet puhuttavat jälleen, sillä Yhdysvaltain kuluttajansuojaa valvovan kauppakomission FTC:n väitetään aloittaneen tutkinnan aiheeseen liittyen. Asiasta uutisoi muun muassa Yhdysvaltain yleisradio NPR.

Wall Street Journalin tietojen mukaan viranomaiset ovat ottaneet yhteyttä McDonald'sin franchiseyrittäjiin saadakseen lisätietoa koneiden jatkuvan rikkoutumisen syistä. Yrittäjät ovat lehden mukaan jo pitkään valittaneet koneista, jotka vaativat joka öisen puhdistusprosessin. Tämä prosessi voi kuitenkin mennä helposti pieleen ja vaatii teknikon paikalle korjaamaan asian.

Wall Street Journalin mukaan asiaa on lähdetty tutkimaan Bidenin hallinnon toimesta. Viranomaiset haluavat selvittää laajemmin, ovatko laitevalmistajat tahallaan tehneet koneista sellaisia, että niitä on käyttäjien ja riippumattomien teknikoiden mahdoton korjata itse. Selvitystyö koskee kaikenlaista kulutuselektroniikkaa, eikä siis pelkästään McDonald’sin jäätelökoneita.

Näin kommentoi McDonald's

FTC ei ole kommentoinut lehdistölle asiaa. Yhdysvaltain McDonald’s on sen sijaan julkaissut tiedotteen, jossa ketjun edustajat toteavat, etteivät usko jäätelökoneiden olevan FTC:n tutkinnan alla.

– Mikään ei ole meille tärkeämpää kuin korkeiden elintarvikkeiden laatua ja turvallisuutta koskevien standardiemme noudattaminen. Tämän vuoksi teemme yhteistyötä riippumattomien kumppaneiden kanssa, jotka voivat tarjota ratkaisuja asiaan, tiedotteessa todetaan.

McDonald’sin edustajat kommentoivat ymmärtävänsä turhautumisen rikkoutuvien jäätelökoneiden takia. Siksi ketju on kouluttanut työntekijöitä lisää ja lisännyt koneille säännöllisiä huoltotarkastuksia.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!