Burger Kingiltä suorastaan hävytön uutuushampurilainen: "Teiltä taitaa todella olla ideat loppu"

chip butty ranskalaiset hampurilainen
"Chip butty" on ranskalaisilla täytetty leipä, joka on tuttu herkku esimerkiksi Briteissä. Nyt Burger King on tehnyt siitä oman hampurilaisversionsa. Shutterstock

Uuden-Seelannin Burger King -ravintoloista voi nyt tilata hampurilaisen, jossa perinteinen pihvi on korvattu ranskalaisilla. 

Burger King on tuonut Uudessa-Seelannissa myyntiin uuden "chip butty" -hampurilaisen. Uutuusburgerin erikoisuus on se, että sämpylöiden välissä on pihvin sijaan ranskanperunoita.

– Työskentelimme hartaasti kehittääksemme uusia burgereita, kunnes yksi kokeistamme pudotti vahingossa ranskalaisensa, ja ne putosivat täydellisesti kahden sämpylän väliin, Uuden-Seelannin Burger Kingin Facebook-sivuilla veistellään. 

Ei mikään uusi keksintö

Uutuushampurilainen on otettu Uudessa-Seelannissa vastaan ristiriitaisin tuntein. Burger Kingin Facebook-sivuilla käydään kiivasta puolesta ja vastaan -keskustelua hampurilaisesta. Osan mielestä on härskiä mainostaa hampurilaista ikään kuin Burger Kingin omana ja uutena keksintönä.

– Olen tehnyt näin jo vuosia itse kotona. Lapset rakastavat ranskalaisia hampurilaisen välissä, eräs Facebook-käyttäjä kommentoi. 

– Vau, teiltä taitaa todella olla ideat loppu, toinen jatkaa.

– Tämä on kyllä jo vanha juttu. Hävytöntä väittää uudeksi ideaksi, kolmas moittii. 

Uutissivusto Nestian mukaan vastaavanlainen hampurilainen on ollut aiemmin myynnissä Burger Kingillä vuonna 2013 Yhdysvalloissa. ”Chip butty” ei kuitenkaan suinkaan ole alun perin Burger Kingin oma idea. Härskinkuuloinen leipä on tuttu herkku esimerkiksi Ison-Britannian fish & chips -ravintoloista. Ranskalaisilla täytettyyn leipään tai hampurilaiseen on voinut törmätä myös Australiassa.

Suomessa ranskalais-hampurilainen ei tiettävästi ole vielä ilmiö, mutta sen sijaan ranskalaisilla täytettyä pizzaa on myyty jo vuosikausia. MTV Uutisten Makuja.fi-ruokasivusto kertoi vuonna 2017 porvoolaisesta hittipizzasta, joka on täytetty ranskalaisilla.

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!