Suomalainen hampurilaisketju luopuu kokonaan muovista – lihamieheltä myös burgeriyllätys: "Parhaimman makuinen burgeri, jonka olen koskaan kehittänyt"

Naughty BRGR AKseli Herlevi
Naughty BRGR luopuu täysin muovista ja lanseeraa kaksi vegaanista burgeria. Naughty BRGR

Akseli Herlevin luotsaama Naughty BRGR tiedottaa luopuvansa kaikesta ruoka-annoksiin liittyvästä muovista sekä ravintoloissaan että take away -annoksissaan. Samalla ketju lanseeraa kaksi vegaanista burgeria listoilleen.

Top Chef -kilpailun voittajana tunnetuksi tulleen kokki Akseli Herlevin hampurilaisketju Naughty BRGR on luopunut kaikista muovisista pakkausmateriaaleistaan kaikissa ravintoloissaan sekä take away -annoksissaan. Vuositasolla tämä tarkoittaa yhteensä yli miljoonasta kertakäyttöisestä muovituotteesta luopumista, kun lasketaan yhteen viidessä ravintolassa käytetyt dippikipot kansineen, take away -astiat, aterimet ja pillit.

Take away -annosten tilausmäärät kasvavat Naughty BRGR:lla jatkuvasti, joten muoville alettiin miettiä korvaajaa.

– Huomattiin, että moni ravintola luopuu muovipilleistä. Innostuttiin ajatuksesta ja selvitettiin, voisimmeko luopua ihan kaikesta muovista asiakastilausten suhteen. Nyt kaikki muovi on vaihdettu maissipohjaiseen PLA-biomuoviin, joten voimme heivata tavalliset roskikset pois ravintoloistamme, Herlevi kertoo.

Maissipohjainen biomuovi voidaan kierrättää biojätteen mukana sekä ravintoloissa että kotona.

Kaksi vegaanista burgeria

Muovista luopumisen lisäksi Naughty'ssa panostetaan entistä enemmän myös vegevaihtoehtoihin. Lihanystävänä tunnetun Akseli Herlevin luotsaama ketju on ottanut valikoimiinsa Beyond Meat -kasvispihvit, joten listalla olevat lihaburgerit voi halutessaan korvata suositulla vegeversiolla. Beyond Meat -yhtiön kehittämä kasvipohjainen pihvi näyttää, maistuu ja käyttäytyy kuin perinteinen hampurilaispihvi.

"Haluaisin elää maailmassa, jossa on ok olla vegaani, sekasyöjä tai mitä kukakin haluaa, ilman toisten arvostelua."

Lisäksi hampurilaisketju lanseerasi kaksi uutta vegaanista burgeria. 

– Teemme tuotekehitystä aina maun ehdoilla ja tavoitteena on, että tulevaisuudessa valikoima on puolet vegaaninen ja puolet lihaa. Uusi Aussie-tofuburgeri on parhaimman makuinen burgeri, jonka olen koskaan kehittänyt. Siitä tuli useiden testailujen myötä niin hyvä, että se päihittää monet lihaburgerit ihan täysin, Herlevi hehkuttaa.

– Haluaisin elää maailmassa, jossa on ok olla vegaani, sekasyöjä tai mitä kukakin haluaa, ilman toisten arvostelua, hän painottaa.

Akseli Herlevi listaa videolla kolme hampurilaisen tärkeintä elementtiä:

7:33

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja