Tampereen McDonald'sissa myynnissä ketjun ensimmäiset vegaanihampurilaiset

Kuvituskuva. Shutterstock

Ylilaudalla ja Facebookin vegaaniryhmissä liikkuneet huhut pitävät paikkansa: tänään kello 10 on aloitettu ensimmäisen täysin vegaanisen hampurilaisen testimyynti McDonald'sissa Tampereella.

– Meillä on vegaaninen hampurilainen, McVegan, testissä marraskuun loppupuolelle. Selvitämme, onko sillä kysyntää Suomessa, onko se sellainen tuote, joka meidän kannattaisi tuoda myöhemmin myyntiin, kertoo Suomen McDonald'sin markkinointijohtaja Christoffer Rönnblad.

Tällä hetkellä tuotetta saa siis vain Tampereen McDonald's-ravintoloista marraskuun loppupuolelle asti, jonka jälkeen pikaruokaketju arvioi, miten tuote pärjäsi. Sen perusteella päätetään vielä tämän vuoden aikana, mikä tuotteen tulevaisuus on, ja myydäänkö sitä McDonald'seissa tulevaisuudessa. Vegaaninen hampurilainen, McVegan, on testissä ainoastaan Suomessa, eikä sitä ole tarjolla missään muualla maailmassa.

– Ainakin se palaute, mitä olemme nopeasti saaneet ja mikä vastaanotto on ollut verkossa eilen ja jo toissa päivänä, niin se on ollut varsin positiivisista. Lähdemme positiivisin mielin tähän testiin, kertoo Rönnblad.

– Seuraamme mielenkiinnolla, ja otamme asiakkailta mielellään palautteen vastaan. Se on testin tarkoitus.

Rönnbladin mukaan vegaanisen hampurilaisen tulo valikoimiin ei ole ketjulle niinkään uusi asia, vaan enemmänkin kehitysaskel. Kaikissa McDonald's-ravintoloissa on pidempään ollut myynnissä monia kasvistuotteita, mutta uutena testataan nyt täysin vegaanista purilaista.

– Se, että tuote on täysin vegaaninen, puhuttelee osaa suomalaisista varmasti vähän eri tavalla.

Rönnblad kertoo, että kasvisruokavaihtoehtojen kanssa edetään myös tulevaisuudessa. Vegaaninen hampurilainen on edellyttänyt tuotekehitystä talon sisällä jo pidemmän aikaa. Hampurilaisen pihvi on soijapohjainen, ja tavallisen hampurilaissämpylän ja vihannesten lisäksi McVegan sisältää kananmunatonta McFeast-kastiketta, ketsuppia ja sinappia.

– Itse olemme ehkä eniten innoissaan siitä, että olemme löytäneet pihvin, joka maistuu oikeasti hyvälle. Se ei ole aina itsestäänselvyys, että maku ja syyt käydä Mäkkärissä yhdistyvät. Monilla asiakkailla ei varmasti ole se ensimmäinen syy, että tullaan kasvisruoan takia, vaan halutaan herkutella ja nopea välipala, niin tämä tuote vastaa siihen varsin hyvin.

Netissä on kiertänyt myös huhu, jonka mukaan McDonald'sin ranskalaiset eivät ole vegaanisia. Huhun Rönnblad kuitenkin tyrmää.

– Ei, kyllä ne täällä Suomessa on tehty ihan perunasta ja kasviöljyssä paistetaan. Meidän ranskalaisilla on myös omat paistoaltaat, joka tarkoittaa sitä, että ne ovat gluteenittomia. Ranskalaiset ovat täysin vegaanisia.

Korjaus 5.10. klo 8.10: Otsikkoon ja juttuun tarkennettu, että vegaanisia hampurilaisia on myyty McDonald's-ravintoloissa aiemmin, mutta McVegan-tuote on ensimmäistä kertaa myynnissä.

Video: Testasimme aiemmin Hesburgerin kaura-härkäpapuhampurilaisen.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat