Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lauri tarjoili yleisölle jälkiruokaa festareiden päälavalla – tee itsekin kesäistä herkkua!

8:55imgRuoanlaittoa, somea ja ravintolan pyörittämistä – Lauri Kaivoluodosta on moneksi. Katso koko haastattelu!
Julkaistu 30.07.2025 17:39
Toimittajan kuva

Wenla Wallin

wenla.wallin@mtv.fi

Kokki ja yrittäjä Lauri Kaivoluoto toteutti haaveensa Ilosaarirockin päälavalla.

Lauri Kaivoluoto toteutti haaveensa suuren festivaalin päälavalla kokkaamisesta. Kaivoluoto nähtiin Ilosaarirockin päälavalla artisti Sexmanen keikalla, jossa hän tarjoili yleisölle pieniä maisteluannoksia marjaisesta jälkiruoasta.

Vantaalaisen ravintola Backacksen yrittäjä ja kokki Kaivoluoto tunnetaan Tiktokista, jonne hän viime syksyllä julkaisi videon, jossa hän pisti ajatuksen festariesiintymisestä ilmoille. Idea festariesiintymisestä syntyi jo viime vuoden marraskuussa.

Lue myös: Lauri tarjoili tätä lohikeittoa Ruotsin kuninkaalle – helppo ohje!

Kaksi unelmaa toteutui 

Kaivoluoto kertoo uskovansa siihen, että unelmat voivat toteutua, kunhan ne ensin sanoo ääneen. Marraskuussa Kaivoluoto sanoi tavoittelevansa seuraavalle vuodelle kahta asiaa: kokkaamista festarin päälavalla ja tv-esiintymistä. 

Seitsemän kuukautta myöhemmin molemmat unelmat toteutuivat, kun Kaivoluoto pääsi kertomaan Ilosaarirock-kokemuksestaan Huomenta Suomi -ohjelmassa. 

Kaivoluoto kertoo Ilosaarirockin "haastaneen" hänet toteuttamaan haave päälavalla kokkaamisesta. 

– Ilosaarirockista otettiin yhteyttä, että me haluaisimme tarjota mahdollisuuden siihen. Silleen "oletko pelkkää puhetta vai tekoja", Ilosaarirock tavallaan haastoi minut siihen, Kaivoluoto sanoo lähetyksessä. 

Yhteys sopivaan artistiin löytyi muutaman mutkan kautta, ja lopulta Kaivoluoto pääsi artisti Sexmanen seuraksi Ilosaarirockin päälavalle perjantaina 18.7.

Lue myös: Mitä tarkoittaa ravintolassa HDF, tsuptsup tai siivouskalja? Suomalaiskokit paljastavat

Tällainen oli tarjoiltu jälkiruoka-annos

Tarjolla oli pieniä maisteluannoksia jälkiruoka-annoksesta, jossa oli raparperivispipuuroa, mansikkamaitoa, puffattua tattaria ja mansikoita. Annokseen hän oli hakenut inspiraatiota Max ”Sexmane” Senen savolaisista juurista. 

Nappaa talteen Kaivoluodon päälavadebyyttijälkiruoan resepti: Lauri Kaivoluodon marjainen jälkiruoka

Kaivoluoto sanoo menneensä laskuissa sekaisin, mutta arvaa annoksia menneen 300–400 viiden Sexmanen kappaleen aikana. 

– Oli se kyllä elämys. Mekaaninen suoritushan on aina sama, oli ne sitten häät tai hautajaiset, kun olen tehnyt catering- ja yksityiskokin hommia koko ikäni. Oli se sitten päälava tai uutisdeski, Kaivoluoto sanoo lähetyksessä. 

– Mutta nyt ymmärrän sen, kun artistit sanovat, että voit tuntea sen yleisön, hän lisää. 

Katso yllä olevalta videolta Kaivoluodon koko haastattelu, ja miten jälkiruoka valmistetaan!

Lue myös: Lauri keksi "vantaalaisen laskiaispullan" – nyt sitä vaaditaan baaritiskeillä ympäri Suomen

Katso myös: Kaivoluoto kertoo tunnelmista Ilosaarirockin päälavalla

2:54imgLauri Kaivoluoto tempaisi ja toteutti hullun haaveensa.

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruoat