Mauttomista mansikoista uskomattoman makeita – tiesitkö näitä niksejä?

mansikat
Shutterstock

Sesongin ulkopuolella mansikat ovat usein melko mauttomia. Poimi talteen neuvot joiden avulla teet mansikoista herkullisia vuodenajasta riippumatta.

Suomessa mansikoiden sesonki pääsee vauhtiin vasta kesäkuun lopulla. Moni haluaa kuitenkin käyttää mansikoita myös sesongin ulkopuolella. Ulkomailta tuodut mansikat ovat melko kalliita, mutta ensipuraisu voi tuottaa pettymyksen. Herkullisen ja mehukkaan näköinen yksilö voikin paljastua melko mauttomaksi. Onneksi peli ei ole menetetty, vaan mansikoiden makua voi korostaa helpoilla keinoilla. 

Marinoimalla makeutta

Marinointi on yksinkertainen keino saada mansikat maistumaan. Näitä herkullisia, sitruunamehussa lionneita mansikoita voi käyttää jälkiruokiin, leivontaan tai syödä sellaisenaan välipalalla.

Puolita tai leikkaa mansikat neljään osaan. Laita mansikkaviipaleet lasipurkkiin tai muuhun kannelliseen astiaan. Sekoita marjojen joukkoon hieman sokeria mansikoiden makeudesta riippuen. Lisää alkuun noin kaksi teelusikallista sokeria puoleen litraan mansikoita. Voit lisätä makeutta myöhemmin tarpeen tullen.

Raikasta makua saat lisäämällä joukkoon puristetun sitruunan tai limen mehun. Voit halutessasi lisätä joukkoon myös lorauksen jotakin marjalikööriä, kuten kirsikkalikööriä. Sulje astia ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi tai kunnes marjat ovat hieman pehmenneet ja imeneet itseensä makua.

Kuivatus voimistaa mansikoiden makua

Kuivatut mansikat sopivat hyvin koristeeksi tai vaikkapa jogurtin päälle lisättäväksi. Kuivatut mansikat ovat myös terveellinen välipalaherkku sellaisenaan. 

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Viipaloi mansikat ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle. Jos mansikat ovat hyvin mauttomia, voit halutessasi ripotella päälle hieman sokeria.

Laita pelti uuniin ja kuivata mansikoita uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes ne ovat kunnolla kuivuneet. Kuivattujen mansikoiden maku on voimakkaampi kuin tuoreiden.  Voit kuivattaa myös kokonaisia mansikoita, mutta silloin kuivatusaika kasvaa pitenee noin tuntiin. 


Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja