Täydellinen käyttötapa "pilaantuneille" mansikoille – älä vaan heitä pois!

mansikat
Mansikat ovat monikäyttöistä herkkua. Shutterstock

Suomalaiset mansikat ovat erityisen herkkää laatua, ja tästä syystä ne myös pehmenevät nopeasti. Vaikka mansikoiden ulkonäkö olisi hieman kärsinytkin, ei niitä kannata kuitenkaan missään nimessä heittää pois. 

Huffington Post -sivustolla vinkataan, että pilaantuneina usein pidetyistä vettyneistä mansikoista valmistuu kotioloissa mitä herkullisinta itsetehtyä jäätelöä. Poimi resepti ja kokeile itse herkullista reseptiä, joka kätkee sisäänsä pehmenneet ja vettyneet mansikat!

MUISTA! Jos mansikat ovat päässeet homehtumaan, ei niitä kannata missään nimessä käyttää ruoanlaitossa, sillä home voi aiheuttaa terveysriskin. Tästä syystä on syytä katsoa aina tarkkaan ennen ylikypsien mansikoiden käyttöä ruoanlaitossa, onko mansikoiden rakenne vain kärsinyt säilyttämisestä, vai ovatko ne pilaantuneet.

Mansikkajäätelö

1,5 kg mansikoita puolitettuina, ilman kantoja
0,6 dl sokeria
1,8 dl kondensoitua maitoa (makeutettua)
1 tl vaniljauutetta
3 dl kermaa
2 rkl tomusokeria
(jäätelövohveleita tarjoiluun)

Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Sekoita mansikat ja tavallinen sokeri astiassa. Kaada mansikka-sokeriseos uunivuokaan ja paista uunissa noin 25 minuuttia.

Jäähdytä sokeri-mansikkaseosta niin kauan, että sen voi laittaa jääkaappiin kylmenemään. Tee kylmästä seoksesta tasaista tehosekoittimessa.

Sekoita kulhossa kondensoitu maito ja vaniljauute huolellisesti.

Kaada kerma toiseen astiaan ja lisää kerman joukkoon tomusokeri. Vispaa kerma vaahdoksi.

Sekoita kermavaahto ja kondensoitu maito mansikkaseokseen. Kaada seos astiaan, jossa sen voi jäädyttää pakastimessa.

Herkuttele!

Jäätelö on syömäkelpoista noin viikon ajan valmistamisen jälkeen.

Mansikoita voi hyödyntää myös smoothiessa. Katso videolta, kuinka terveellinen mansikkajuoma valmistuu!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!