Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vitamiinipitoista ja ilmaista herkkua – näin hyödynnät ruusunmarjat

Kaikkien ruusujen marjoja voidaan hyödyntää ruoanlaitossa. Kuvassa koiranruusun kiulukoita.
Kaikkien ruusujen marjoja voidaan hyödyntää ruoanlaitossa. Kuvassa koiranruusun kiulukoita.Shutterstock
Julkaistu 28.09.2015 15:02
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Punertaviksi muuttuvat ruusunmarjat ovat vitamiinipommeja, joita kannattaa hyödyntää erimerkiksi keittoihin, hilloihin ja marmeladeihin.

Ruusunmarjat alkavat kypsyä suomalaispihoissa, ja pian alkaa olla aika hyödyntää nämä hurjan terveelliset ilmaiset herkut. Poimi vinkit siihen, kuinka ruusunmarjat jalostuvat kotikeittössä herkulliseksi ruusunmarjamarmeladiksi.

Allt om Mat -sivuston reseptillä ruusunmarjat maistuvat osana herkullista marmeladia. Kannattaa varautua siihen, että marjojen perkaaminen vaatii hieman aikaa, mutta lopputulos on onnistuessaan kaiken vaivan arvoista.

TIESITKÖ? Ruusunmarjat sisältävät C-vitamiinia erityisen paljon – jopa enemmän kuin vitamiinipitoisuutensa vuoksi ylistetty appelsiini. C-vitamiinin lisäksi ruusunmarjoissa on hyödyllistä A-vitamiinia sekä kuitua.

Ruusunmarjamarmeladi

1 sitruuna (kuori raastettuna ja mehuna)
puolikas vaniljatanko
1 dl raakasokeria
2 dl hillosokeria
500 grammaa tuoreita ruusunmarjoja
(1–2 rkl vettä)

Poista ruusunmarjoista siemenet ja kuoret. Hienonna marjat veitsellä.

Lisää kattilaan ruusunmarjat, sitruunamehu ja sitruunankuoret.

Raavi veitsellä vaniljatangosta siemeniä kattilaan ja lisää sekä siemenet että vaniljatanko kattilaan.

Kiehauta seos ja keitä sitä koko ajan sekoittaen noin 10 minuuttia. Jos tuntuu, että seos on liian paksua, lisää sen joukkoon hieman vettä.

Lisää seokseen raakasokeri ja hillosokeri. Keitä noin 2 minuuttia.

Poista kattila liedeltä, ja ota vaniljatanko pois marmeladiseoksesta. Lisää marmeladi huolellisesti puhdistettuihin lasipurkkeihin ja anna seoksen jäähtyä.

Lähde: Allt om Mat

Lisää aiheesta:

Terveellinen ja ravitseva alku päivään: Kokeile tätä maistuvaa pinkkiä puuroa sesonkiherkustaNäin hyödynnät pihlajanmarjoja ruoanlaitossa: Kokeile suussasulavaa suklaakakkuaNäin karviaiset kannattaa hyödyntää – herkullinen lopputulos!Puuro ei ole enää entisensä – valmista uusi hittiherkku kukkakaalista! Hyödynnä avokado uudella tavalla – tätä harva on kokeillutSuperterveellinen vanukas valmistuu uskomattoman helposti – tätä reseptiä on pakko kokeilla!
RuoanlaittoMarjatJälkiruoatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • Eilen09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 27.10.17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta