Tee itse mustikkalikööriä – tarvitset vain kolme raaka-ainetta!
Mustikkakausi on parhaimmillaan ja moni miettii erilaisia tapoja, joilla metsiemme superruokaa voisi hyödyntää. Yksi oivallinen tapa on valmistaa mustikoista kolmen raaka-aineen likööriä, joka sopii hyvin vaikkapa lahjaksi.
TIESITKÖ? Eau de Vie on voimakas kirkas alkoholijuoma, joka on valmistettu käyneistä hedelmistä.
Mustikkalikööri
1 l mustikoita
3,7 dl Eau de Vieta
5 dl sokeria
Laita lasipurkkiin hyvin huuhdeltuja, sitten kuivatettuja, mustikoita. Kaada päälle 3,7 dl Eau de Vietä. Sulje purkki hyvin ja aseta aurinkoiselle ikkunalle noin kolmeksi viikoksi.
Sekoita joukkoon 2,5 dl sokeria. Ravistele purkkia silloin tällöin, niin sokeri sulaa. Seisota purkkia vielä 3–4 viikkoa.
Siivilöi seoksesta mustikat pois, lisää loput 2,5 dl sokeria ja anna seistä suljetussa purkissa, kunnes sokeri on sulanut. Maista, sekoitus saattaa kaivata lisää sokeria. Jos likööri on sameaa, voit siivilöidä sen vielä kahvinsuodattimen läpi ennen pullotusta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia