Mustikkakausi on parhaimmillaan ja moni miettii erilaisia tapoja, joilla metsiemme superruokaa voisi hyödyntää. Yksi oivallinen tapa on valmistaa mustikoista kolmen raaka-aineen likööriä, joka sopii hyvin vaikkapa lahjaksi.
TIESITKÖ? Eau de Vie on voimakas kirkas alkoholijuoma, joka on valmistettu käyneistä hedelmistä.
Mustikkalikööri
1 l mustikoita
3,7 dl Eau de Vieta
5 dl sokeria
Laita lasipurkkiin hyvin huuhdeltuja, sitten kuivatettuja, mustikoita. Kaada päälle 3,7 dl Eau de Vietä. Sulje purkki hyvin ja aseta aurinkoiselle ikkunalle noin kolmeksi viikoksi.
Sekoita joukkoon 2,5 dl sokeria. Ravistele purkkia silloin tällöin, niin sokeri sulaa. Seisota purkkia vielä 3–4 viikkoa.
Siivilöi seoksesta mustikat pois, lisää loput 2,5 dl sokeria ja anna seistä suljetussa purkissa, kunnes sokeri on sulanut. Maista, sekoitus saattaa kaivata lisää sokeria. Jos likööri on sameaa, voit siivilöidä sen vielä kahvinsuodattimen läpi ennen pullotusta.