Tee itse mustikkalikööriä – tarvitset vain kolme raaka-ainetta!

mustikka,-krapula
Mustikat ovat nyt parhaimmillaan. Shutterstock

Mustikkakausi on parhaimmillaan ja moni miettii erilaisia tapoja, joilla metsiemme superruokaa voisi hyödyntää. Yksi oivallinen tapa on valmistaa mustikoista kolmen raaka-aineen likööriä, joka sopii hyvin vaikkapa lahjaksi.

TIESITKÖ? Eau de Vie on voimakas kirkas alkoholijuoma, joka on valmistettu käyneistä hedelmistä.

Mustikkalikööri

1 l mustikoita
3,7 dl Eau de Vieta

5 dl sokeria

Laita lasipurkkiin hyvin huuhdeltuja, sitten kuivatettuja, mustikoita. Kaada päälle 3,7 dl Eau de Vietä. Sulje purkki hyvin ja aseta aurinkoiselle ikkunalle noin kolmeksi viikoksi.

Sekoita joukkoon 2,5 dl sokeria. Ravistele purkkia silloin tällöin, niin sokeri sulaa. Seisota purkkia vielä 3–4 viikkoa.

Siivilöi seoksesta mustikat pois, lisää loput 2,5 dl sokeria ja anna seistä suljetussa purkissa, kunnes sokeri on sulanut. Maista, sekoitus saattaa kaivata lisää sokeria. Jos likööri on sameaa, voit siivilöidä sen vielä kahvinsuodattimen läpi ennen pullotusta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.