Nerokkaalla vinkillä entistäkin maukkaampia mustikoita – kokeile ja ihastu!

Maailman helpoin mansikkatorttu 1:29 Maailman helpoin mansikkatorttu

Uunissa paahtaminen korostaa mustikoiden makua ja muuttaa suosikkimarjan hetkessä monipuoliseksi lisukkeeksi. 

Poimi videolta talteen superhelpon mansikkakakun resepti.

Halusitpa sitten lisätä mustikoita jäätelöannoksen, jogurtin tai lettujen päälle, tämä vinkki kannattaa painaa mieliin! Vartissa muutat mustikat täydelliseksi lisukkeeksi, joka sopii monipuolisesti niin jälkiruokiin, leivontaan kuin suolaistenkin ruokien kumppaniksi. 

Tee näin:

Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen. Levitä mustikat tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperilla vuoratun syvän uunipellin päälle. Reunallisen uunivuoan käyttö on tärkeää, jotta saat mustikoista irronneet nesteet helposti talteen.

Ripottele mustikoiden pinnalle hieman suolaa. Paahda mustikoita uunissa noin viidentoista minuutin ajan. 

Nyt sinulla on edessäsi kasa herkulliseksi paahtuneita, hieman pehmenneitä marjoja, joiden käytössä vain mielikuvitus on rajana. 

Erinomainen herkku syntyy, kun levität paahdettujen patonkiviipaleiden päälle ricotta-juustoa ja paahdettuja mustikoita. Kuivakakku muuttuu hetkessä juhlavammaksi, kun kauhaiset päälle pallon jäätelöä ja muutaman ruokalusikallisen pahdettuja mustikoita. Entäpä miltä kuulostaisi lämpimän vuohenjuuston ja pehmenneiden mustikoiden ihana liitto. 

Lähde: Delish 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.