Vaivaako flunssa? Kokeile tätä tehokasta kahvia

Honey_lemon

Kahvi voi monen yllätykseksi auttaa torjumaan flunssaa. Myös useimmat flunssalääkkeet sisältävät kofeiinia helpottamaan tukkoista oloa. Nujerra tauti ja kokeile herkullista kahvireseptiä! 

Flunssaoireiden iskiessä mausta kahvi oireita helpottavilla ainesosilla: hunajalla, inkiväärillä ja sitruunalla. Hunaja lievittää tulehduksia ja parantaa luonnollista vastustuskykyä. Sitruunan sisältämä C-vitamiini auttaa lyhentämään flunssan kestoa, kun taas inkivääri helpottaa yskää ja kurkkukipua. 

Madha Alay -flunssantorjuntakahvi

Tämä mausteinen kahvi on kotoisin Maharashtrasta, Länsi-Intiasta. Perinteisesti juomaan käytetään mokkapannulla valmistettua vahvaa kahvia. Miedomman kahvin ystävät voivat valmistaa juoman myös perinteisestä suodatinkahvista

2 annosta

5 dl mokkapannulla valmistettua kahvia
2 rkl hunajaa
1 cm paloiteltua inkivääriä
½ sitruunan kuori

Valmista puoli litraa kahvia ja kaada kahteen lasiin.

Lusikoi ruokalusikallinen hunajaa ja jaa paloiteltu inkivääri ja sitruunankuori kumpaankin lasiin . 

Juoma toimii hyvin myös viskitilkan kanssa.

Lähteet: Lähde: Anette Moldvaer, Kuumana kahviin – Kahviharrastajan käsikirja, Docendo 2014

LUE LISÄÄ:


MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja