Enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinissa – suojaudu flunssalta syömällä oikeita aineksia!

Keltainen paprika
Shutterstock

Appelsiini on vihannesten ja hedelmien laajassa joukossa kenties tunnetuin C-vitamiinipommi, mutta monet muut vihannekset ja hedelmät sisältävät vielä enemmän C-vitamiinia kuin appelsiini.

Flunssakausi jyllää ja moni pyrkii vahvistamaan vastustuskykyään syömällä mahdollisimman paljon vitamiineja. Immuunipuolustusta vahvistavaa C-vitamiinia saa appelsiiniakin enemmän monesta suomalaisille hyvinkin tutusta raaka-aineesta.

Paprika

Keltaiset paprikat sisältävät hurjasti C-vitamiinia. Tavallinen keltainen paprika sisältää C-vitamiinia appelsiiniin verrattuna peräti viisinkertaisen määrän. Punainen ja vihreä paprika eivät sisällä yhtä paljon C-vitamiinia kuin keltainen paprika.

Lehtikaali

Trendiherkuksi noussut lehtikaali on oikea C-vitamiinipommi. Vain 40 gramman päiväannos lehtikaalia riittää täyttämään päivittäisen C-vitamiinin tarpeen.

Parsakaali

Etenkin flunssakauden jyllätessä parsakaali on vitamiinipitoisuutensa vuoksi erityisen hyvä valinta lautaselle. Yksi parsakaali sisältää C-vitamiinia peräti 132 milligrammaa.

Papaija

Trooppisella papaijalla on todettu olevan useita terveysvaikutuksia, mutta harva tietää, että papaija sisältää myös paljon C-vitamiinia.

Mansikat

Suomalaisten kesäherkku, mansikat, ovat erityisen sopiva osa ruokavaliota myös syksyisin. 2,4 desilitraa mansikoita sisältää C-vitamiinia peräti 84,7 milligrammaa.

Ruusukaali

Ruusukaalia on hyvin saatavilla suomalaisissa ruokakaupoissa, mutta niitä ei ole mielletty suomalaisten suosikkivihanneksiksi. Tästä huolimatta parsakaalit sopivat erityisen hyvin syksyiseen ruokavalioon, sillä ne sisältävät hurjasti C-vitamiinia.

Ananas

Toinen trooppinen hedelmä, ananas, on niin ikään oikea C-vitamiinipommi. Ananas edesauttaa myös ruoansulatuksen toimintaa.

Kiivi

Yksi suurimmista yllättäjistä C-vitamiinipitoisuutta silmällä pitäen on kiivi. Sadassa grammassa kiiviä on peräti 98 milligrammaa C-vitamiinia.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja