Torju flunssa helposti – suosi näitä juomia

Flunssa on talvella harmillisen yleinen vaiva, jonka voi kuitenkin onnistua torjumaan kiinnittämällä huomiota siihen, mitä talviaikaan juo.

Yksi syy siihen, että etenkin talvisin flunssaa sairastetaan erityisen paljon on se, että kylminä aikoina ihmiset viettävät tavallista enemmän aikaa sisällä. Virukset leviävät ihmisjoukoissa sisätiloissa erityisen hyvin. Flunssaa vastaan voi kuitenkin taistella juomalla kylmillä keleillä juomia, jotka vahvistavat immuunipuolustusta, helpottavat jo orastavan flunssan oireita ja avaavat hengitysteitä.

Tohtori Deepa Verma Synergistiq Integrative Healthista kertoi The Daily Mealille omat vinkkinsä siihen, millaisia juomia talviaikaan kannattaisi juoda, jotta flunssan onnistuisi välttämään.

– Lämpimät ja kuumat juomat – toisin kuin kylmät juomat – auttavat taistelemaan infektioita vastaan vahvistamalla vastustuskykyä lämmön avulla, Verma kertoo.

Inkivääri-sitruuna-cayenne-hunaja-yrttitee

Klassinen homeopatiasta tuttu flunssalääke, monipuolinen yrtitee sisältää hurjasti ainesosia, jotka vahvistavat immuunipuolustusta. Inkiväärissä on paljon antibakteerisia ainesosia, sitruuna sisältää paljon C-vitamiinia, cayennepippurin sisältämä kapsaisiini vähentää limaa ja hunaja helpottaa kurkkukipua.

Lehtimangoldismoothie

Vihreät smoothiet ovat tunnetusti erityisen terveellisiä ja ne sopivatkin siksi erityisen hyvin myös flunssan torjumiseen. Lehtimangoldi on erityisen sopiva ainesosa flunssan torjumiseen tarkoitettuun smoothieen siksi, että se sisältää paljon vitamiineja, kalsiumia, proteiineja ja foolihappoa. Lehtimangoldi on hyvä sekoittaa smoothieksi esimerkiksi kookosmaidon, ananasmehun tai limemehun kanssa.

Sitruunalla maustettu musta tee

Vaikka nesteytys ja nimenomaan veden juominen on avainasemassa flunssan torjumisessa, voi musta tee olla avuksi, sillä se sisältää paljon tanniineja, jotka tekevät hyvää kurkun terveydelle. Kun teehen lisää mausteeksi sitruunaa, muuttuu musta tee myös C-vitamiinipommiksi.

Greippimehu

Greippi sisältää paljon C-vitamiinia, joka on tunnetusti yksi flunssan torjumiseen käytetyistä vitamiineista. Verma muistuttaa kuitenkin, että greippimehu kannattaa puristaa itse hedelmistä, sillä valmiit mehut sisältävät usein paljon sokeria. Valmistamalla mehun itse voi varmistua siitä, että ravintoarvot ovat juomassa kohdallaan.

Vihreä tee

Vihreän teen sisältämät antioksidantit ovat oiva lääke flunssan torjumiseen.

Kanaliemi ja valkosipuli

Valkosipulia kutsutaan luonnon antibiootiksi, eikä turhaan, sillä valkosipuli sisältää tulehdusta hillitseviä yhdisteitä ja sopii siksi erityisen hyvin flunssan torjuntaan. Valkosipuli sellaisenaan ei maistu monelle, mutta esimerkiksi vahvasti valkosipulilla maustettu kanaliemi maistuu keittojen ystävillä ja on tehokas apu flunssan välttämiseen.

Tomaattimehu

Sakea tomaattimehu on oiva keino flunssan torjumiseen, sillä se sisältää paljon antioksidantteja ja lykopeenia. Tomaattimehu myös puhdistaa elimistöä.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää jälleen suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Kolmen päivän vierailun aikana kokeillaan rohkeasti uusia raaka-aineita, opitaan maistamaan erilaisia makuja ja haastetaan vanhoja tottumuksia. Kyytiä saavat niin pakastepizzat, sokerikoukut kuin ruokahävikkiongelmat ja tilalle tulevat monipuoliset, värikkäät annokset sekä suunnitelmallisuus. Luvassa on iloista yhdessä tekemistä ja tärkeitä oivalluksia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja