Matkustaja osti Viking Linen risteilyllä yli 19 000 euron viskipullon

viski2 copy
Kuvan oikeassa reunassa yli 19 000 euroa maksanut Balvenien The Tale of the Dog -viski. Shutterstock/Viking Line

Viking Cinderella -laivalla myytiin ennätyskallis viskipullo, tiedottaa laivayhtiö.

Tukholman ja Maarianhaminan välillä seilaavalla Viking Cinderella -laivalla myytiin vastikään pullollinen maailman kalleimpiin lukeutuvia viskejä, laivayhtiö tiedottaa. Kyseessä oli The Balvenie -viskibrändin 46 vuotta kypsytetty The Tale of the Dog  -viski. Pullo myytiin 199 900 Ruotsin kruunun eli yli 19 000 euron hintaan.

Viskin ystävä ennakkotilasi pullon

Viking Linelta kerrotaan MTV Uutisille, että asiakas oli ennakkotilannut pullon viskiristeilyä ajatellen. Kyseisillä Cinderella Whisky Fair -viskimessuilla kokoontuu vuosittain viskiasiantuntijoita, viskin ystäviä ja keräilijöitä ympäri maailmaa. Risteilyllä esitellään tunnettujen brändien viskejä ja mukana on myös aina juomaharvinaisuuksia.

Vuosittain järjestettävä viskiristeily oli määrä toteuttaa helmikuussa, mutta risteily siirtyi koronan vuoksi huhtikuun loppupuolelle. Jotta pullon ostajan ei tarvinnut odottaa kallista ostostaan pitkälle kevääseen asti, järjestyi hänelle aiempi risteily pullon hankintaa varten.

Katso myös video: Tältä näyttää 92 500 euron konjakki – Mika Tommola haastatteli hullunkalliin pullon ostajaa. Artikkeli jatkuu videon alla.

Tältä näyttää 92 500 euron konjakki – Mika Tommola haastattelee hullunkalliin pullon ostajaa 13:22
Kauppakeskus Triplassa Helsingissä sijaitseva The Tower -ravintola osti alkuvuodesta 2020 konjakkipullon, joka maksoi 92 500 euroa.

– Se on ainoa pullo, joka myytiin Ruotsissa. Se on tietysti meille Viking Linen ennätys, mutta olemme myös erittäin iloisia, että onnistuimme välittämään pullon yhdelle matkustajistamme, sanoo Viking Linen tax-freen kategoriapäällikkö Carl Mörn tiedotteessa.

Balvenie on skotlantilainen premium-viskibrändi, jonka tislaamo sijaitsee Skotlannin Dufftownissa. Cinderellalla myyty 46-vuotias The Tale of the Dog -viski kuuluu The Balvenie Stories -sarjaan. Vuonna 2022 kyseisen sarjan viskejä luovutettiin kansainväliseen matkustajamyyntiin yhteensä 34 pulloa, joista Cinderella-laivalla myytiin nyt yksi.

Videolla: Tällainen on upouuden Viking Gloryn ravintolamaailma: Buffet ennen ja nyt – millaista on nykypäivän buffetruoka

Tällainen on upouuden Viking Gloryn ravintolamaailma: Buffet ennen ja nyt – millaista on nykypäivän buffetruoka 4:00
Tällaista on ruoka Viking Glory -laivalla. 

Lähde: Viking Line

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat