Suomen suosituin pastatuote on edelleen perinteinen makaroni, eli niin sanottu sarvimakaroni. Myllyn Parhaan tehtaalla Hyvinkäällä jo 40 vuotta työskennellyt, tunnettuja pastatuotteita kehitellyt, Markku "mr. makaroni" Mäkelä, 62, kertoo, miksi arvelee makaronin olevan edelleen niin suosittua.
Makaroni on tänä päivänä monen suomalaisen arkiruoan perusta ja edelleen suuri osa suomalaislapsista kasvaa makaronilaatikolla. Alun perin makaroni tuli Suomeen jo 1800-luvulla, mutta se oli pitkään vain harvojen herkkua.
Lue myös: Tiesitkö tätä makaronilaatikosta? Ylivoimaisen jauheliha-makaronilaatikon ohje: "Hemmetin hyvä"
1900-luvun alkupuolella makaroni toi moniin ruokiin hienostuneisuutta, eikä todellakaan vielä puhuttu koko kansan edullisesta arkiraaka-aineesta. Vähitellen makaroni kuitenkin yleistyi ja se tuli osaksi arkea makaronivellien, makaronilaatikoiden ja muiden nykypäivänäkin tuttujen ruokien muodossa.


