Mämmikourakin selviää tästä: Näin erottelet munan keltuaisen valkuaisesta helposti

0:52 Näin erottelet munan keltuaisen valkuaisesta helposti

Jos kananmunan keltuaisen ja valkuaisen erottelu ei onnistu sinulta ilman mustaa magiaa, voi tämä niksi auttaa keittiössä.

Katso videolta, kuinka valkuaisen ja keltuaisen erotteleva niksi toimii käytännössä.

Monissa ruoka- tai leivontaresepteissä on tarvetta vain kananmunan valkuaiselle tai keltuaiselle, jolloin keltuainen ja valkuainen täytyy erotella toisistaan.

Leivonnassa kananmunasta tarvitaan usein pelkkä valkuainen. Keltuaiset voi taas hyödyntää monipuolisesti ruoanlaitossa. Keltuaiset ovat monien kastikkeiden ja keittojen salainen ainesosa, esimerkiksi parsan kylkeen sopivan hollandaisekastikkeen valmistuksessa tarvitaan keltuaista. Lisäksi keltuaisia voi käyttää pullien ja muiden leivonnaisten voiteluun.

Valkuaista käytetään perinteisesti marengin valmistuksessa. Myös suloisten macaron-leivosten teossa tarvitaan valkuaista, etkä tällöin tee keltuaisella yhtään mitään. Voit käyttää ylimääräiset kananmunan valkuaiset myös jälkiruokavaahtojen ja sorbettien valmistukseen. Älä myöskään unohda monia aikuisempaan makuun sopivia drinkkejä, johon vaahdotettua valkuaista tarvitaan.

Urheilijat käyttävät kananmunanvalkuaista myös munakkaissa. Kananmunanvalkuaiset eivät sisällä lainkaan rasvaa, toisin kuin keltuaiset, jossa rasvaa on noin viisi grammaa. Matalasta energiapitoisuudesta huolimatta valkuaiset sisältävät tärkeitä vitamiineja ja rutkasti proteiinia.

Katso ylläolevalta videolta, kuinka keltuaiset ja valkuaiset on helpointa erotella toisistaan.

Terveisin testaaja, joka on paatunut mämmikoura kaikessa sorminäppäryyttä vaativassa touhussa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja