Makaronilaatikkovalmiste huvittaa suomalaisia: "Lisää vain makaronit ja jauheliha" – toimitusjohtaja kertoo, mikä järki tuotteessa on

Makaronilaatikko
Makaronilaatikko on arkiruokien klassikko. Kuvituskuva. Shutterstock

Sosiaalisessa mediassa on viime päivinä naurattanut Jalostajan Makaronilaatikkomix, jonka ei uskota merkittävästi nopeuttavan makaronilaatikon valmistamista.

Yllä olevalla videolla vinkit ruoan säilytykseen.

Siinä missä tavallisesti Jalostajan pata-aineksiin tulee lisätä vain liha, tulee Makaronilaatikkomix-tuotteeseen lisätä sekä makaronit että jauheliha.

Sekoituksen kätevyys onkin aiheuttanut laajaa kummeksuntaa esimerkiksi Facebookissa.

Moni on epäillyt, että tuote olisi tarkoitettu korvaamaan munamaito, joka on makaronin ja jauhelihan ohella olennainen osa monen suomalaisen makaronilaatikkoa.

Epäilykset osuvat oikeaan. Mausteseoksen on tarkoitus korvata makaroonilaatikossa munamaito. Tuote sekoitetaan veteen ja kaadetaan makaronien sekä jauhelihan päälle.

”Kohderyhmänä kaikki suomalaiset”

Oy Lunden Ab Jalostajan toimitusjohtaja Lauri Lunden kertoo MTV Uutisille, että muiden muassa maitojauhetta, sipulia, kermajauhetta, suolaa, merileväjauhetta, musta- ja valkopippuria sekä paprikaa sisältävän tuotteen tarkoitus on helpottaa ja nopeuttaa arkiruoan valmistusta.

Makaronilaatikkomix on siis toisin sanoen mausteseos. Lundenin mukaan tuote helpottaa laatikon tekemistä, koska sen ansiosta ihmisten ei tarvitse erikseen ostaa ja säilyttää moninaisia mausteita eikä mitata niitä.

– Kohderyhmänä ovat siis kaikki suomalaiset, jotka laittavat arkiruokansa itse. Usein kiireen keskellä, Lunden sanoo.

Sosiaalisessa mediassa ihmiset ovat tosin huomauttaneet, ettei makaronilaatikko seoksesta huolimatta ole pikaruokaa. Makaronien keittäminen, jauhelihan valmistaminen ja laatikon uunissa paistaminen vie aikaa.

Pata-ainekset maistuvat suomalaisille

Toisaalta, osa ihmisistä puolustaa tuotetta ja kertoo olevansa valmiita testaamaan kaupasta riippuen 2,50–3 euroa maksavaa tuotetta, jossa seosta on 120 grammaa. Sen lisäksi makaronilaatikon valmistamiseen tarvitaan makaronia, jauhelihaa, vettä sekä tietysti uunivuoka ja uuni.

Lunden kertoo, että pata-ainekset ovat olleet suomalaisten suosikkiruokia kätevyytensä ja edullisuutensa vuoksi.

Niille, jotka haluavat oikaista makaronilaatikon valmistamisessa, sopii myös tämä superhelppo makaronilaatikon resepti, joka valmistuu kuin itsestään.

Oikaisu 5.7.2019 klo 12:18: Toisin kuin jutussa aiemmin mainittiin, Jalostajan Makaronilaatikkomix korvaa makaronilaatikossa munamaidon.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.