Suomalaiskokin nerokas resepti: Makaronilaatikko kannattaakin valmistaa näin – tuplasti parempaa?
Atrian uunituoreessa Jauhelihakirjassa esitellään 100 kokkien tekemää jauhelihareseptiä arkeen ja juhlaan. Ravintola Nokan keittiömestari Ari Ruoho paljastaa, miten hän valmistaa makaronilaatikon.
Ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho kertoo Atrian Jauhelihakirjassa tekevänsä makaronilaatikkoa usein kotona lapsillensa.
– Kotona käytän jauhelihaa kuukausittain. Kahden pienen lapsen kanssa ruokalistalta löytyy usein makaronilaatikkoa ja jauhelihakastiketta, Ruoho kertoo kirjassa.
Ruohon makaronilaatikko syntyy erikoisella tavalla: se paistetaan kahteen kertaan pannulla. Keittiömestari kertoo, että tätä herkkua nautitaan myös ravintola Nokan henkilökuntaruokana.
Ari Ruohon kaksi kertaa paistettu makaronilaatikko
Tuplasti paistettu makaronilaatikko – tuplasti parempaa? Kokeile kotona!
400 g naudan jauhelihaa
suolaa ja mustapippuria
1 dl kuivattuja tatteja
2 sipulia pilkottuna
5 dl makaronia
5 dl maitoa
4 kananmunaa
3 dl juustoraastetta
50 g voita paistamiseen
1 pnt lipstikkaa
punajuuria ja suolakurkkuja tarjoiluun
Ruskista jauheliha, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon kuivatut tatit ja pilkottu sipuli. Keitä makaronit suolatussa vedessä. Huuhtele makaronit juoksevassa vedessä ja sekoita jauheliha joukkoon.
Sekoita maito ja kananmunat. Kaada jauheliha-makaroniseos uunivuokaan ja kaada munamaito päälle. Ripottele päälle juustoraaste. Paista 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Paista valmis makaronilaatikko pannulla voin kera ja lisää joukkoon hienonnettu lipstikka. Tarjoile suoraan pannusta punajuuren ja suolakurkun kera.
Lähde: Jauhelihakirja - 100 jauhelihareseptiä (Atria 2017)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella