1:26

Mainoskuvassa piilee härski yksityiskohta – Suomen Burger King keksi melkoisen tavan kettuilla McDonald'sille: "Nyt saadaan viimein tolkku tähänkin asiaan"

Pikaruokaketjujen välinen ”sota” rantautui nyt Suomeenkin. Suomen Burger King yrittää nyt härskisti viedä McDonald’silta asiakkaita lupaamalla ilmaisen ruokatoimituksen kilpailijansa ravintoloihin.

Burger Kingin ja McDonald’sin välinen markkinointisota on jatkunut maailmalla jo vuosikausia. Viime joulukussa uutisoitiin Burger Kingin tehneen McDonald’sille jotakin leuat loksauttavaa Briteissä: Burger King paljasti tuolloin totuuden ketjun vuoden 2019 mainoksista, eikä kukaan ollut huomannut asiaa vuoden aikana. 

Nyt Suomen Burger King repäisee muutaman päivän ajan katukuvaan ilmestyneillä ulkomainoksilla. Mainoksissa ketju ilmoittaa ilmaisesta toimituksesta, mutta vain kuuteen tarkkaan määriteltyyn osoitteeseen. Äkkiseltään osoitteilla ei ole mitään yhteistä - kunnes katsoo karttaa. 

– Helsingissä on edelleen monta kaupunginosaa, joista löytyy McDonald’s, mutta ei Burger Kingiä. Tämä on traagista - olemme jo pitkään surreet sen asiakkaan kohtaloa, joka kulkee esimerkiksi Herttoniemessä tai Vallilassa ja alkaa himoitsemaan liekitettyä burgeria. Nyt saadaan viimein tolkku tähänkin asiaan, kuvaa Kaisa Kasila, Burger Kingin Brand Manager. 

Burger King muuttaakin McDonald’sit noutoravintoloikseen ajalle 29.6.–1.7.2020. Näihin sijainteihin voi ravintoloiden aukioloaikojen puitteissa Woltata ruoat Burger Kingistä ilman kuljetusmaksua tietyllä koodilla. Kampanja toimii ainoastaan kuudessa sijainnissa. 

Pikaruokajätit McDonald’s ja Burger King ovat taistelleet hampurilaisten herruudesta jo 1970-luvulta lähtien. Ketjut ovat piikitelleet toisiaan muun muassa erilaisilla mainoskampanjoilla. Esimerkiksi Vuonna 2017 McDonald's pystytti Lontoossa mainoskyltin nerokkaaseen sijaintiin.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja