Itse tehdyt kalamurekepihvit ovat kesäherkku parhaimmillaan. Jätä valmiit kalapuikot tällä kertaa ostamatta ja testaa Hellapoliisi Kati Jaakosen itämaisia haukipihvejä.
Suomalaisilla on kaksi ehdotonta arkiruokasuosikkia, kun puhutaan kalasta: uunilohi sekä kalapuikot. Joskus omia kalatottumuksia kannattaa kuitekin hieman haastaa ja testata kalasta uusia ruokalajeja.
Hellapoliisina tunnettu ruoka-alan vaikuttaja Kati Jaakonen suosittelee itse tehtyjä kalamurekepihvejä. Nämä haukipihvit valmistuvat yllättävän helposti, eikä ruodoista tarvitse välittää.
– Itämaiset haukipihvit valmistat vaikka mökkirannasta narratusta hauesta. Ne maistuvat ihanalta dippikastikkeen kanssa ihan sellaisenaankin, tai raikkaan salaatin kanssa. Suurenna tai pienennä ohjetta tarpeen mukaan.
Nappaa ohje: Helpot kalamurekepihvit: Katin itämaiset haukipihvit
Lue myös: Satu tietää, miten kalapuikoista saa erityisen hyviä – 8-vuotiaskin ylistää: "Äiti, kyllä nämä ovat vielä parempia kuin koulussa"
***
Videolla valmistetaan kalamurekepihvejä Marttojen ohjeella:
5:17